Un economist avertizează cu privire la distopie, în cazul în care „aristocrații Bitcoin” devin realitate - 15-04-2021

Nu toată lumea este încântată de hyperbitcoinizare.

Conform unui meme popular, se preconizează că „hodlerii”Bitcoin vor deveni noua aristocrație, întrucât Bitcoin devine noua monedă dominantă la nivel mondial.

Meme-ul este parte a unei viziuni mai largi asupra viitorului monedei Bitcoin, un scenariu pe jumătate serios și în mare parte ironic, care poate fi pus în aceeași categorie cu „cetățile Bitcoin”: o viziune de viitor, în care Bitcoin devine atât de valoros încât hodlers devin lorzi, care își apără la propriu monedele, în castelele lor.

Avându-și originea într-o postare de pe Reddit, scrisă de către o persoană care pretinde a fi un călător în timp, meme-ul Citadel (cetate) a prins viață, inspirând chiar și crearea unui film.

Dar în ciuda farsei, de la sine înțelese și a fanteziei din spatele meme-ului, un economist avertizează acum, că ar putea să nu fie prea departe de realitate, dacă Bitcoin va avea succes în misiunea sa de a atinge supremația monetară.

Academicianul Jon Danielsson, de la Școala de Economie din Londra a scris un articol în care imaginează un viitor în care „aristocrații Bitcoin” vor „alimenta diviziunea și populismul, la nivel social” prin intermediul unei inegalități extreme a averilor:

„Pentru început, actualii deținători de bitcoin vor deveni cei mai bogați oameni din lume, rivalizând cu regii și împărații care conduceau imperiile în trecut. Aceștia vor deține toți banii, la propriu. Vor putea cumpăra absolut orice își doresc. Aceștia nu sunt mulți la număr. Comparat cu mulțimile care dețin active în prezent, prin intermediul tuturor fondurilor de pensii și a fondurilor comune, etc., aceștia alcătuiesc un grup restrâns.”

Guvernul va fi forțat să „protejeze sau să atace” această nouă clasă de stăpâni, care și-au obținut statutul doar prin „achiziții efectuate devreme. Aceștia nu vor aduce nicio contribuție societății.” (Sursa EN)

Google Finance adaugă tab „crypto” dedicat ce include Bitcoin, Ether, Litecoin

Google Finance a adăugat prețuri crypto la domeniul finance.google.com. Secțiunea, intitulată „Crypto” apare acum la categoria „Compară Piețele”, împreună cu piețele tradiționale de monede și acțiuni. Secțiunea furnizează informații despre prețurile cheie, pentru numeroase criptomonede, inclusiv Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin LTC) și Bitcoin Cash (BCH).

Compania mamă a Google, Alphabet deține de asemenea și platforma video YouTube – care a iritat în mod constant utilizatorii crypto, prin interzicerea de conținut educativ și de știri, adesea aparent la întâmplare. Cointelegraph și Coindesk, cele două cele mai mari publicații din spațiul crypto au făcut ambele subiectul suspendărilor, care au fost ulterior anulate, după ce platforma de streaming video a confirmat că nu încălcau de fapt termenii și condițiile impuse de YouTube.

Piața criptomonedelor a atras atenția mainstream în ultimul an, deoarece investitorii instituționali și corporațiile au început să investească în această clasă de active. Implicarea lor a ajutat criptomonedele să depășească 1 trilion $ în termeni de capitalizare de piață, în luna ianuarie.

Atât adopția la nivel de retail, cât și interesul manifestat la nivel instituțional au crescut rapid în ultimele trei luni, iar de când companii mari precum Tesla și Mastercard, afișează în mod activ o atitudine pozitivă față de criptomonede, nevoia unor reglementări mai clare este din ce în ce mai mare, conform lui Hester Peirce de la SEC. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.