Zilliqa (ZIL) - Coin of the Week

Zilliqa (ZIL) - Coin of the Week

Zilliqa (ZIL) este un proiect blockchain care urmareste sa dezvolte o retea financiara globala, bazata pe o tehnologie descentralizata. Zilliqa este unul dintre numeroasele proiecte blockchain care doresc dezvoltarea unui ecosistem de aplicatii descentralizate (dApps).

Cum a aparut criptomoneda Zilliqa (ZIL)?

Proiectul Zilliqa a fost lansat in iunie 2017 de Amrit Kumar si Xinshu Don, doi cercetatori din Singapore. Intr-o runda de finantare din 2017, in care a vandut unitati de ZIL, echipa Zilliqa a strans peste 22 milioane de USD. Reteaua blockchain a intrat in functiune in ianuarie 2019. Zilliqa este sustinuta de compania Zilliqa Research, precum si de o firma concentrata pe dezvoltarea proiectului, numita ZILHive.

Cum functioneaza criptomoneda Zilliqa (ZIL)?

Criptomoneda se bazeaza pe procesul de β€œsharding”, care presupune o tehnica ce imparte reteaua blockchain in mai multe fragmente, permitand nodurilor blockchain sa proceseze doar o fractiune din tranzactiile retelei. Fiecare fragment actioneaza ca propriul blockchain si permite nodurilor sa stocheze date, sa proceseze tranzactii si sa adauge blocuri noi in retea. Nodurile de tip shard contin un subset specific care nu stocheaza toate tranzactiile din reteaua principala, pentru a spori securitatea.

Un alt element cheie pentru proiectul Zilliqa este mecanismul de guvernare care mentine reteaua blockchain sincronizata. Pentru ca nodurile sa alimenteze reteaua blockchain si sa voteze modificarile, trebuie sa blocheze unitati de ZIL, ceea ce inseamna ca oricine detine ZIL poate ajuta la operarea retelei. Mecanismul de guvernare se asigura ca toate nodurile alocate unor fragmente sunt verificate.

Zilliqa are nevoie doar de consens PoW la fiecare 100 de blocuri. Aceasta strategie foloseste PoW doar pentru a preveni atacurile si pentru a genera identitatile nodurilor si nu pentru a ajunge la consens cum este incazul Bitcoin. In plus, reteaua utilizeaza un algoritm de semnatura larg utilizat in multe din blockchain-urile de top, precum Ethereum.

Aplicatii ale monedei Zilliqa

  • Data mining
  • Machine learning
  • Cercetare academica bazata pe date

Pentru mai multe informatii cu privire la ZIL mergi pe pagina Pret Zilliqa (ZIL).

Avantajele criptomonedei Zilliqa (ZIL)

Avantajele criptomonedei Zilliqa se datoreaza in principal procesului de sharding pe care se bazeaza.

  • Scalabilitate
  • Sustenabilitate
  • Securitate
  • Descentralizare

Pentru mai multe informatii cu privire la ZIL mergi pe pagina Pret Zilliqa (ZIL).

Criptomoneda Zilliqa (ZIL) in 2023

Matt Dyer, CEO interimar la Zilliqa a identificat doua trenduri importante pentru proiectul din Singapore in 2023:

  • Compania a identificat o zona de dezvoltare in spatiul Web3 si a jocurilor blockchain. In 2023, proiectul blockchain este concentrat pe dezvoltarea unui ecosistem eficient de jocuri de tip Web3.
  • DeFi continua sa fie o zona majora de interes pentru comunitatea Zilliqa, motiv pentru care compania se angajeaza sa dezvolte si mai multe instrumente de finante descentralizate si aplicatii care imbunatatesc experienta utilizatorului Zilliqa.

Indicatori Zilliqa (ZIL)

Market Cap Zilliqa (ZIL): 367 milioane EURO

Pret Zilliqa azi: 0.02 EURO

Volum de tranzactionare Zilliqa (24 ore): 30 milioane EURO

Comunitate Zilliqa (ZIL)

https://twitter.com/zilliqa

Cele mai noi stiri despre Zilliqa (ZIL)

  • Pentru a accelera procesul decizional al retelei, Zilliqa a facut publica o propunere care ar reduce cvorumul necesar pentru aprobarea voturilor la 8%. Propunerea include o mai mare descentralizare si ofera mai multe posibilitati utilizatorilor ZIL. Propunerea a fost realizata cu ajutorul platformei de guvernare din cadrul ecosistemului Zilliqa.
  • ZIL, criptomoneda nativa blockchain-ului Zilliqa, a fost listata pe OKCoinJapan, una dintre cele mai populare platforme de tranzactionare crypto din Japonia. Miscarea reprezinta o dorinta a companiei din Singapore sa devina o prezenta importanta pe piata activelor digitale din Asia.

Cum cumpar criptomoneda Zilliqa (ZIL)

Pe platforma Tradesilvania poti sa cumperi si sa vinzi criptomoneda Zilliqa sau alte tipuri de criptomonede, precum Ethereum (ETH) si Bitcoin (BTC). In platforma noastra, ai posibilitatea de a include unitatile de Zilliqa (ZIL) in serviciul de Savings, prin care poti genera venit pasiv.

Creeaza-ti cont si cumpara criptomoneda Zilliqa pe platforma premium de investitii crypto din Romania!