4 Tipuri de ordine de tranzactionare crypto

4 Tipuri de ordine de tranzactionare crypto

Daca vrei sa investesti in crypto, indiferent de nivelul de experienta, este important sa intelegi tipurile de ordine de tranzactionare.

Tipurile de ordine sunt instructiuni date unei tranzactii de criptomonede care specifica modul in care doresti sa cumperi sau sa vinzi criptomonedele. Aceste tipuri de ordine dicteaza conditiile in care va fi executata tranzactia ta.

In platforma de investitii Tradesilvania poti cumpara sau vinde activele tale digitale folosind urmatoarele 4 tipuri de ordine:  ordin market, ordin limit, ordin fill or kill, ordin stop-loss. 

  1. Ordin Crypto Spot Market

Ordinul spot market cel folosit tip de ordine pentru cumpararea sau vanzarea de criptomonede si presupune executarea imediata a tranzactiei, la cel mai bun pret de pe piata. Datorita valorilor volatile, volumele de criptomonede afisate la cumparare sau vanzare in spot market sunt estimative - variatia de pret maxima poate sa fie de 0.5-1% in functie de volumul de tranzactii si marimea acestora.

  1. Crypto Ordin Limit

Este executat atunci cand se atinge pretul specificat de catre client. Atingerea pretului limita nu garanteaza o executie imediata a ordinului de tip limit, deoarece pot exista alte ordine cu aproximativ aceeasi limita de pret, dar care au prioritate. In cazul in care pretul introdus este mai mic decat pretul de Market, ordinul poate fi executat la valoarea introdusa de client.

  1. Crypto Ordin Fill or Kill (FoK)

Ordinul fill or kill presupune executarea imediata a intregii cantitatii a unei tranzactii sau anularea acesteia in cazul รฎn care pretul stabilit de client nu poate fi atins. Intre momentul in care se plaseaza un ordin fill or kill in platforma si executia lui pe piata, poate sa existe o diferenta foarte mica de timp, care afecteaza valoare bunurilor tranzactionate. Slippage-ul ordinul fill or kill  este diferenta de pret care poate aparea intre momentul plasarii unui ordin si executia sa efectiva. Clientii Tradesilvania au posibilitatea de a introduce exact care este Slippage-ul acceptat pentru executarea unui ordin fill or kill.

  1. Ordin Stop-Loss Crypto

Tipul de ordine de tranzactionare crypto Stop-loss este folosit in principal pentru a limita potentiale pierderi in cazul fluctuatiilor bruste ale preturilor. Ordinul Stop-Loss iti permite sa stabilesti valori pentru intrarea sau iesirea de pe piata.

  • Cumparare cu Stop-Loss: Tranzactia este procesata in cazul in care pretul depaseste  valoarea specificata de client. 
  • Vanzare cu Stop-Loss: Tranzactia este procesata in cazul in care pretul scade sub valoarea specificata de client.

Cand conditia de pret stop-loss este indeplinita, ordinul este executat ca un tip de ordin Market, supus posibilelor intarzieri, inclusiv variatiilor de pret.

Daca intelegi aceste 4 tipuri de ordine de baza in investitii crypto: ordin market, ordin limit, ordin fill or kill si ordin stop-loss, vei putea lua cele mai bune decizii in privinta investitiilor tale pe Tradesilvania.com

Alege tipul de ordin potrivit strategiei tale si รฎncepe sa investesti inteligent in lumea criptomonedelor!