5 platforme de crowdfunding criptomonede

Lumea strangerii de fonduri prin crowdfunding este relativ noua, dar eficienta, atat pentru finantarea proiectelor unor indivizi creativi, cat si pentru publicul care doreste sa se implice intr-o cauza sau un subiect de interes personal. Si mai modern, insa, este conceptul de crowdfunding folosind criptomonede, un concept care poate ajuta si mai mult la dezvoltarea afacerilor start-up si a proiectelor sau produselor inovatoare. De aceea, am compus o lista cu 5 platforme online pe care poti participa sau aplica pentru crowdfunding folosind cripto.

WeFunder foloseste o dispozitie in legea americana din 2012, JOBS Act, care le permite investitorilor neacreditati sa presteze capitaluri proprii intreprinderilor antreprenoriale. Platforma se sprijina pe ideea ca oricine, indiferent de avere, ar trebui sa aiba posibilitatea de a investi intr-o afacere startup care ii capteaza atentia.

Fiind prima platforma de crowdfunding cu capitaluri proprii care a acceptat Bitcoin, aceasta depoziteaza contributiile in Bitcoin sub valoarea dolarului american, pentru a mentine fondurile proiectelor stabile. In cazul in care investitorii doresc rambursari, fondurile revin la acestia in dolari, la valoarea curenta a criptomonedei.

Platforma Coinstarter are ca scop solutionarea unei probleme comune: faptul ca un procent semnificativ al proiectelor nu primesc fonduri complete. Coinstarter ajuta investitorii in strangerea de bani pentru proiectele lor prin criptomonede, inclusiv propria lor moneda, StarterCoin. Platforma este una inovatoare si intuitiva pentru lansarea de oferte initiale de monede (Initial Coin Offerings), care aduce usurinta utilizarii in lumea complexa a lansarii de ICO. Utilizatoriilor le sunt la indemana toate instrumentele si modalitatile de ghidare necesare in lansarea unei campanii reusite de strangere de fonduri.

KickICO este o alta platforma pe care utilizatorii pot achizitiona token-urile proiectelor pentru a efectua donatii. In cazul acesta este vorba de moneda de tip ERC20 KickCoin, care este o criptomoneda tranzactionabila pe mai multe exchange-uri. Multe dintre proiectele pe KickICO au legatura cu lumea cripto si blockchain, platforma insasi fiind construita pe o retea blockchain.

Lighthouse.cash este regenerarea unui proiect creat initial de programatorul Bitcoin Mike Hearn. Utilizatorii pot contribui la campanii folosind Bitcoin Cash, sau pot incepe proiecte pe platforma fara a se baza pe intermediari.

Investitiile se efectueaza prin descarcarea unei aplicatii care include un portofel digital pentru tranzactii usoare, si contributiile in Bitcoin Cash sunt posibile fara comisioane. Totusi, creatorii de proiecte isi pot exporta proiectele pe alte site-uri, in scopuri promotionale.

Indiegogo este printre primele website-uri care au oferit servicii de crowdfunding. Platforma le permite utilizatorilor sa solicite fonduri pentru idei inovatoare, scopuri caritabile sau afaceri start-up. Site-ul functioneaza pe un sistem de recompense, astfel investitorii, donatorii sau clientii care vor sa ajute in fondarea unui proiect pot dona bani si primi un cadou, spre deosebire de actiuni in companiile respective.

In urma schimbarilor in legile SEC din 2016, Indiegogo a intrat intr-un parteneriat cu MicroVentures pentru a oferi campanii de capitaluri proprii, permitandu-le investitorilor neacreditati sa participe la campanii. Site-ul ajuta in fondarea mai multor proiecte cripto, inclusiv jocuri cursuri educationale, dispozitive si alte proiecte pe blockchain.   SursaEN

Echipa Tradesilvania

Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S