5 reguli pe care ar trebui să le urmeze investitorii în criptomonede în timpul unei crize

Economia globală se confruntă cu valuri de șoc masive din cauza pandemiei globale de coronavirus. Piețele sunt la niveluri record de volatilitate, observând modificări istorice în ambele direcții aproape zilnic. În toiul crizei

5 reguli pe care ar trebui să le urmeze investitorii în criptomonede în timpul unei crize

5 reguli pe care ar trebui să le urmeze investitorii în criptomonede în timpul unei crize

Economia globală se confruntă cu valuri de șoc masive din cauza pandemiei globale de coronavirus. Piețele sunt la niveluri record de volatilitate, observând modificări istorice în ambele direcții aproape zilnic. În toiul crizei, punditurile și capetele vorbitoare la televizor comută melodii ca un DJ care se rotește rapid prin cântece.

Întrucât toate acestea se întâmplă, investitorii sunt speriați și, în timp ce ar trebui să fie nervoși, este bine să existe și un plan de acțiune pentru evenimentele catastrofale ale pieței. O întrebare frecventă pe care o primesc este, cum ar trebui să evalueze riscul și să navigheze pe aceste mări abundente ale investitorului cu amănuntul mediu?

În primul rând, este important să ne amintim că am fost aici până acum. Deși de această dată motivul crizei economice este diferit, recesiunile, depresiile și corecțiile sunt o parte a ciclurilor naturale ale pieței. În acest scop, primul lucru de reținut este să nu intri în panică sau să iei decizii din frică.

Piața bursieră s-a redresat întotdeauna în trecut - de fapt, nu a existat niciodată un timp în istoria pieței că stocurile au fost o investiție proastă pe o perioadă de 10 ani. Acțiunile au obținut cel puțin un procent de 7% în acest interval de timp de la început.

Având în vedere acest lucru, iată câteva sfaturi practice pentru gestionarea portofoliului și pentru consolidarea gestionării riscurilor în acest timp de încercare.

Deși este înfricoșător să-ți vezi scăderea valorii nete, fondul tău de pensionare este axat pe creșterea capitalului pe parcursul câtorva decenii. O criză economică este mai probabil o oportunitate de cumpărare decât o oportunitate de vânzare atunci când este privită pe un orizont de lungă durată. Închipuiți-vă că, în 10 ani, această încetinire va fi probabil un val, iar acțiunile pe care le-ați cumpărat vor fi obținute la o reducere semnificativă.

Dacă ați fost pe piață în timpul crizei financiare din 2008 și ați experimentat o scădere a portofoliului cu peste 50%, atunci știți, de asemenea, că respectarea planului dvs. a fost eficientă. Nu uitați, o nouă piață de investiții a început în 2009 și a continuat până la începutul lunii martie 2020.

A avea economii de urgență este întotdeauna crucială, iar îndrumările financiare generale sugerează că toată lumea ar trebui să fie rezervată numerar pentru a acoperi cheltuielile de viață de cel puțin 3-12 luni în cazul în care unul își pierde locul de muncă.

Un astfel de fond este și mai esențial într-o perioadă de criză economică mondială, cu șomaj record și incertitudine de piață. Presupunând că mai aveți venituri, este o idee bună să alocați o parte din bani pentru a crește economiile de numerar pentru urgențe suplimentare.

Orice administrator de fonduri sau persoane fizice care efectuează o evaluare a riscului portofoliului ar trebui să ajungă la aceeași concluzie - cumpărați Bitcoin. Bitcoin și criptomonedele  în general, sunt, probabil, singurul atu cu adevărat necorelat din lume, ceea ce înseamnă că valoarea Bitcoin nu este determinată de aceiași factori care stau la baza ca orice altceva. Acest lucru oferă un risc idiosincratic în portofoliul dvs., spre deosebire de riscul sistematic din orice alt activ.

Toată lumea ar trebui să aibă o investiție mică în Bitcoin, deoarece oferă asigurare împotriva monedei inflaționiste și a actorilor răi. Acest lucru este crucial pentru gestionarea adecvată a riscurilor.

Ca investitor cu amănuntul, cea mai bună metodă de a investi în Bitcoin este de a estima  costul   mediu în dolari. Valoarea medie a costurilor în dolari înlătură presupunerile și riscul de a cumpăra toate simultan și este o strategie agnostică a prețurilor care vă permite să cumpărați scufundări pe termen lung pe o piață în trend.

Practic, aceasta nu este diferită de investițiile pasive în acțiuni printr-un fond de pensionare. Cumpărați Bitcoin aproape în fiecare zi, indiferent de preț, în cantități mici pentru portofoliul vostru pe termen lung.

Chiar și cel mai optimist fan al Bitcoin ar trebui să aibă un portofoliu diversificat, cu expunere la multiple active. Criza economică actuală ar putea fi o oportunitate excelentă pentru investitorii cripto să cumpere acțiuni ieftine, imobiliare și obligațiuni pentru a-și îmbunătăți gestionarea riscurilor.

Există îngrijorarea din ce în ce mai mare pentru că economia globală va rămâne închisă pentru o perioadă îndelungată de timp și că se vor pierde mai multe locuri de muncă. Gestionând corect riscul de portofoliu, puteți naviga în siguranță prin anumite probleme legate de bani, luând decizii excelente de investiții care vor da roade pe termen lung.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.