Ultimele saptamani au reprezentat o perioada volatila pentru piata crypto. Printre cei mai importanti factori, se numara teama de recesiune, tensiunile geopolitice si sentimentul general de incertitudine de pe pietele financiare internationale. Totusi, cei care tranzactioneaza crypto de mult timp, intr-un mod profesionist, se folosesc de un set de reguli pentru a parcurge perioade de volatilitate ridicata. In acest articol, vom vedea care sunt cele mai importante metode prin care un investitor isi poate proteja portofoliul crypto.

Deoarece este o retea descentralizata, tranzactionarea crypto depinde in mare masura de cateva lucruri fundamentale, de care orice investitor crypto trebuie sa fie constient:

  • Trebuie sa inteleaga cum functioneaza cererea si oferta in ecosistemul crypto. Anumite criptomonede, cum este Bitcoin, au o oferta limitata, fapt ce reprezinta un element anti-inflationist, care poate influenta strategia unui investitor crypto.
  • Trebuie sa cunoasca piata si sa se informeze cu privire la criptomonedele pe care le-a ales in portofoliul crypto.
  • Trebuie sa isi dezvolte capacitatea de a analiza viitorul criptomonedelor din portofoliu.

Un investitor crypto experimentat cunoaste momentele in care exista posibilitatea ca portofoliul crypto sa fie afectat pe termen lung, atat pozitiv cat si negativ. In acelasi timp, investitorii cu experienta nu se bazeaza doar pe modul in care vad ei piata, ci se uita si cum este perceputa de entuziasti, sceptici si institutii. Desi criptomonedele sunt mai volatile decat alte instrumente financiare, apetitul pentru risc a crescut in ultimii ani, iar cei mai multi investitori cu experienta se bazeaza pe cinci reguli pentru tranzactionare crypto, atunci cand se confrunta cu o perioada extrem de volatila:

Analizeaza fiecare investitie crypto cu grija

Un investitor crypto cu experienta se bazeaza pe actiuni calculate. Intr-o perioada cu volatilitate ridicata, analizeaza motivele pentru care cumpara sau vinde anumite criptomonede si este mult mai atent la preturile din piata. O strategie calculata de tranzactionare crypto reduce riscurile in perioade de volatilitate si ofera un randament mai bun pe termen lung.

Concentraza-te pe valoare in piata crypto

Investitorii cu experienta nu cumpara crypto doar pentru ca preturile mici si nu vand doar pentru ca preturile sunt ridicate. Pentru un investitor calculat, decizia de a investi intr-o criptomoneda nu se bazeaza pe accesibilitate ci pe valoarea criptomonedei.

Nu te concentra doar pe Bitcoin pentru investitia ta

Piata crypto este diversa, iar investitorii cu experienta sunt concentrati pe a dezvolta un portofoliu cat mai valoros. De aceea, sunt la curent si cu criptomonedele alternative (altcoins), cum sunt Ethereum si Cardano. Totusi, strategia de tranzactionare crypto trebuie dezvoltata intr-un mod calculat, deoarece nu toate criptomonede alternative detin suportul pe care il are Bitcoin.

De exemplu, criptomoneda Terra (LUNA) a reprezentat una din victimele miscarilor volatile din ultima perioada. In timp ce criptomoneda se tranzactiona la un pret de 80 USD la inceputul lunii, in prezent si-a pierdut valoarea si a fost suspendata de majoritatea platformelor crypto (inclusiv de Tradesilvania).

Diversifica portofoliul crypto din investitia ta

Investitiile controlate si bine conturate in timpul unei scaderi semnificative sunt extrem de eficiente. Scopul principal al diversificarii portofoliului de active digitale este maximizarea randamentelor, dar si minimizarea riscului, in perioade de scadere. Distribuirea riscului intre mai multe criptomonede poate creste eficienta portofoliului, in special intr-o piata extrem de volatila.

Alege o platforma de tranzactionare crypto cu optiuni avansate

Un investitor are nevoie de o platforma premium pentru a completa orice fel de tranzactie intr-un timp util si un mod in care avantajeaza clientul. Tradesilvania dispune de o multitudine de ordine, pentru a imbunatatii experienta de tranzactionare crypto, in special in perioade de volatilitate ridicata: Market order, Limit order, Fill or Kill (FoK) si Stop-Loss.

Criptomonedele evolueaza in fiecare zi, adaugand noi dimensiuni in mod constant. Un investitor cu experienta cunoaste regulile listate mai sus si este pregatit sa navigheze o piata extrem de volatila si chiar sa genereze profit la finalul unei perioade incerte.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania ofera acces la 55 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care permite clientului sa acceseze portofoliul de criptomonede oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de Savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede folosind strategia de crypto trading preferata!