8 criptomonede noi pe platforma Tradesilvania: Ethereum Classic, JasmyCoin, 1inch, Quant, NEAR, STEPN, Internet Computer si Numeraire

8 criptomonede noi pe platforma Tradesilvania: Ethereum Classic, JasmyCoin, 1inch, Quant, NEAR, STEPN, Internet Computer si Numeraire

Tradesilvania a introdus 8 noi criptomonede pe platforma: Ethereum Classic (ETC), JasmyCoin (JASMY), 1inch (1INCH), Quant (QNT), NEAR Protocol (NEAR), STEPN (GMT), Internet Computer (ICP), Numeraire (NMR).

Operatiunile suportate de platforma pentru criptomonedele noi dar si pentru criptomonedele deja existente sunt:

  • Trading (vanzare / cumparare) crypto cu paritati multiple, inclusiv RON și EUR.
  • Deschiderea unui portofel electronic crypto pentru fiecare din cele 64 de monede
  • Alimentari și retrageri crypto din portofelul propriu din platforma Tradesilvania.com

Criptomoneda Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC) a reprezentat o schimbare importanta in ecosistemul crypto. Acest lucru se datoreaza faptului ca, inainte de lansarea Ethereum Classic, dezvoltatorii copiau sau modificau tehnologiile crypto existente. Ethereum Classic a fost dezvoltat atunci cand un grup de utilizatori Ethereum au ales sa pastreze o versiune mai veche a tehnologiei Ethereum.

Poate cea mai mare diferenta intre ETH si ETC este ca utilizatorii Ethereum Classic au promis ca vor continua sa foloseasca crypto mining pentru a-si asigura reteaua blockchain (la fel ca Bitcoin).

Criptomoneda JasmyCoin (JASMY)

JasmyCoin (JASMY) este un token utilitar construit cu ajutorul tehnologiei Ethereum, care este folosit de platforma Jasmy, un proiect conceput pentru a permite utilizatorilor sa controleze propriile date personale intr-un “data locker” si sa partajeze acele date in functie de alegerile lor.

Compania Jasmy a fost fondata in 2016 de o echipa de specialisti in electronica, mecanica, telecomunicatii, integrari de sisteme si design. Primele experimente cu criptomoneda JasmyCoin au inceput in 2019, iar in 2021, activul digital a fost listat pe o serie de platforme de tranzactionare crypto.

Criptomoneda 1inch (1INCH)

Criptomoneda 1inch este moneda utilitara a Fundatiei 1inch care ofera servicii descentralizate, inclusiv un DEX.

In decembrie 2020, fondatorii 1inch au organizat o runda de finantare de 12 milioane USD, cu participarea multor firme importante, inclusiv Pantera Capital si ParaFi Capital. Proiectul a lansat criptomoneda nativa 1INCH in aceeasi luna.

Criptomoneda Quant (QNT)

Proiectul Quant automatizeaza functiile de incredere intre mai multe tehnologii blockchain cu ajutorul unui sistem nativ numit Overledger. Sistemul este considerat primul sistem de operare care a fost construit pentru tehnologia blockchain, care are scopul de a conecta retelele blockchain la scara globala, fara a impiedica interoperabilitatea acestora.

Proiectul Quant a fost dezvoltat de Gilbert Verdian, un antreprenor activ in industria securitatii de mai bine de doua decenii, Jean-Paul de Jong si Colin Paterson. Echipa a gestionat o serie de finantare in aprilie 2018 si a reusit sa stranga aproximativ 11 milioane USD.

Criptomoneda NEAR Protocol (NEAR)

NEAR Protocol este un software descentralizat care isi propune sa dezvolte o retea de computere care sa opereze o platforma pentru lansarea de aplicatii descentralizate pe blockchain.

Near Protocol este un blockchain de tip Proof of Stake, care isi propune sa concureze cu alte platforme de acest gen, prin solutia sa de sharding. Tehnologia de sharding reprezinta o arhitectura blockchain care permite fiecarui nod participant in blockchain sa stocheze un subset de date. Sharding-ul permite platformei sa se extinda in mod eficient si sa ofere comisioane de tranzactii reduse.

Criptomoneda STEPN (GMT)

STEPN este o aplicatie Web3 cu elemente GameFi de pe blockchain-ul Solana. Combina aspecte ale jocurilor de tip play-to-earn cu o aplicatie de fitness pentru a gamifica sportul. Utilizatorii cumpara pantofi virtuali de tip NFT, pe care ii pot folosi pentru a genera profit in timp ce merg pe jos sau alearga.

Proiectul STEPN a fost fondat in august 2021 de catre antreprenorul australian Yawn Rong. El a fondat anterior Crypto SA, un fond de investitii crypto si auditor pro-reglementare.

Criptomoneda Internet Computer (ICP)

Internet Computer (ICP) este un set de protocoale care permit centrelor de date independente sa se conecteze si sa ofere o alternativa descentralizata la actualii furnizori centralizati de servicii cloud. Criptomoneda nativa ICP este folosita pentru guvernare, pentru a recompensa participantii la retea si pentru a plati comisioane pentru efectuarea tranzactiilor.

Proiectul Internet Computer a fost dezvoltat de Fundatia DFINITY si a fost lansat de antreprenorul Dominic Williams in 2016. Fundatia DFINITY este o organizatie nonprofit dedicata cercetarii si dezvoltarii proiectului ICP. In 2021, proiectul a fost lansat oficial de catre organizatie.

Criptomoneda Numeraire (NMR)

Numeraire este o criptomoneda de tip Ethereum care alimenteaza Numerai, un fond de investitii cu sediul in San Francisco care foloseste inteligenta artificiala pentru a face investitii pe pietele de valori majore din lume. Detinatorii de NMR isi pot miza unitatile de NMR in fiecare saptamana pe anumite predictii. Predictiile de succes sunt recompensate cu criptomonede.

Proiectul NMR a strans peste 26.5 milioane USD in cinci runde de finantare, intre 2016 si 2021. Proiectul a lansat criptomoneda NMR pe reteaua principala Ethereum in 2017 si a emis un milion de unitati NMR, distribuite pe baza contributiilor efectuate de investitori.

Creeaza-ti cont pe platforma Tradesilvania si tranzactioneaza Ethereum Classic (ETC), JasmyCoin (JASMY), 1inch (1INCH), Quant (QNT), NEAR Protocol (NEAR), STEPN (GMT), Internet Computer (ICP) si Numeraire (NMR). Toate monedele noi se tranzactioneaza in pereche cu RON si EUR.