ABN AMRO a inregistrat prima obligatiune digitala in blockchain

ABN AMRO a inregistrat prima obligatiune digitala in blockchain

ABN AMRO a devenit prima banca din Europa care a inregistrat o obligatiune digitala pe blockchain-ul public. Emisa unui grup select de investitori, obligatiunea revolutionara a strans companiei APOC 450.000 de EURO. Compania APOC este un client al bancii, emitent a acestor obligatiuni.

ABN AMRO are o experienta anterioara cu obligatiune digitala de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru revanzare. Banca se poate baza acum pe aceste cunostinte pentru a le propune clientilor emiterea unui nou tip de obligatiune. Este o premiera in Europa si vine sa diversifice modul in care companiile se pot finanta.

Aceasta solutie digitala actualizata poate oferi companiilor mijlocii si mari, finantare cu efect de levier, mecanism care umple un gol intre obligatiunile traditionale si finantarea participativa (equity crowdfunding).

In acest use-case, tehnologia blockchain ii confera unui proces clasic greo, mai multe atuuri precum eficienta si accesibilitatea, interactiunea cu acest tip de investitii fiind mult mai prietenoasa.

Mai multe detalii: https://www.abnamro.com/en/news/abn-amro-registers-first-digital-bond-on-public-blockchain

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la 64 criptomonede unice. In plus, punem la dispozitie un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.