Arbitrum (ARB) - Coin of the Week

Arbitrum (ARB) - Coin of the Week

Arbitrum este un proiect blockchain care si-a propussa eficientizeze viteza si scalabilitatea pe reteaua Ethereum. Arbitrum beneficiaza de securitatea si compatibilitatea Ethereum. Un alt beneficiu este debitul mai mare si comisioanele mai mici in comparatie cu Ethereumfapt posibil datorita deplasarii in afara blockchaina celei mai mari parti a sarcinii de calcul.

Tokenul nativ al Arbitrum se numeste ARB si este folosit pentru guvernare. Offchain Labs, dezvoltatorii din spatele Arbitrum, au efectuat trecerea la o structura de organizatie autonoma descentralizata (DAO) in martie 2023 alaturi de lansarea ARB sub forma unui token de guvernare si un AIRDROP specific industriei crypto.

Cum a aparut criptomoneda Arbitrum (ARB)?

Proiectul Arbitrum a fost fondat in 2018 de Offchain Labs, o echipa de dezvoltatori cu experienta in domeniul blockchain. Echipa si-a propus sa abordeze problemele de scalabilitate ale Ethereum si ale altor blockchain-uri prin dezvoltarea unei solutii inovatoare numita Optimistic Rollup. Arbitrum a fost lansat in mai 2021 si a castigat rapid popularitate datorita tranzactiilor sale rapide, cu costuri reduse.

Cum functioneaza criptomoneda Arbitrum (ARB)?

Arbitrum foloseste o tehnologie inovatoare numita Optimistic Rollup pentru a procesa tranzactiile in afara blockchainuluisi a le trimite retelei Ethereum. Atunci cand un utilizator initiaza o tranzactie in reteaua Arbitrum, aceasta este mai intai procesata de un validator, care verifica corectitudinea ei. Validatorul trimite apoi tranzactia catre Arbitrum, care agregamai multe tranzactii intr-un singur lot pe care il trimite ulterior retelei Ethereum.

Odata ce lotuleste inclus intr-un bloc pe reteaua Ethereum, contractul Arbitrum verifica corectitudinea tranzactiilor grupate si actualizeaza in consecinta starea retelei Arbitrum. Contractele inteligente (smart contracts) asigura ca executia tranzactiei pe Arbitrum este in concordanta cu executia pe Ethereum, oferind un grad ridicat de securitate.

Utilizatorii pot interactiona cu reteaua Arbitrum folosind portofele si dApps compatibile cu Ethereum. Interoperabilitatea dintre Ethereum si Arbitrum permite migrarea usoara a aplicatiilor Ethereum si transferul fara probleme de active intre cele doua retele.

Aplicatii ale monedei Arbitrum

  • DeFi
  • Gaming
  • Managementul lanturilor de aprovizionare

Pentru mai multe informatii cu privire la ARB mergi pe pagina Pret Arbitrum (ARB).

Avantajele criptomonedei Arbitrum

  • Scalabilitate
  • Interoperabilitate
  • Securitate

Pentru mai multe informatii cu privire la ARB mergi pe pagina Pret Arbitrum (ARB).

Criptomoneda Arbitrum in 2023

Arbitrum se bucura de o popularitate ridicata prin trecerea la DAO si datorita AirDrop-ului recent, care a facut din ARB un token extrem de popular in trimestrul 1 2023. Platforma a depasit recent Ethereum in ceea ce priveste numarul total de tranzactii procesate si detine o cota de piata semnificativa pe Ethereum.

Echipa Arbitrum se va concentra pe imbunatatirea scalabilitatii si a randamentului pentru a raspunde cererii tot mai mari din partea utilizatorilor si dezvoltatorilor. In plus, odata cu popularitatea tot mai mare a proiectului, Arbitrum se poate concentra pe extinderea ecosistemului sau si pe incurajarea mai multor proiecte si dezvoltatori sa construiasca pe platforma.

Indicatori Arbitrum

Market Cap Arbitrum: 1.8 miliarde EURO

Pret Arbitrum azi: 1.3 EURO

Volum de tranzactionare Arbitrum (24 ore): 3.2 miliarde EURO

Comunitate Arbitrum

https://twitter.com/arbitrum

Cele mai noi stiri despre Arbitrum

Peste 42 de milioane de unitati ARB au fost revendicate in prima ora, dupa ce mult asteptatul Airdrop Arbitrum a intrat in functiune pe 23 martie. Aproximativ 23.000 de portofele individuale au revendicat airdrop-ul, reprezentand 3% din toate portofelele eligibile.

Echipa noastra a adaugat recent suport pentru reteaua Arbitrum One Network, care o sa faciliteze utilizatorilor incasarea si retragea ARB direct pe reteaua nativa Arbitrum.

Cum cumpar criptomoneda Arbitrum

Pe platforma Tradesilvania poti sa cumperi si sa vinzi criptomoneda Arbitrum sau alte tipuri de criptomonede, precum Ethereum (ETH) si Solana (SOL). Creeaza-ti cont si cumpara criptomoneda Arbitrum pe platforma premium de investitii crypto din Romania!