Beneficiile investitiilor recurente in ecosistemul crypto

Beneficiile investitiilor recurente in ecosistemul crypto

Investitiile pe piata crypto pot fi dificile, chiar si pentru investitorii experimentati. O abordare populara si eficienta este investitia recurenta in piata crypto. Metoda prezinta mai multe beneficii pentru investitorii care doresc sa isi construiasca un portofoliu eficient pe termen lung. In acest articol, vom explora ce reprezinta investitia recurenta in spatiul crypto si ce avantaje ofera.

Datorita volatilitatii pietei crypto, investitorii au nevoie de o strategie eficienta pentru a completa tranzactii profitabile si a construi un portofoliu crypto cu randament mare. Pentru a reduce impactul volatilitatii pietei si pentru a elimina stresul legat de sincronizarea pietei, multi investitori cu experienta apeleaza la o strategie care presupune o serie de investitii recurente.

Investitia recurenta se refera la metoda de a investi o anumita suma in mod regulat, pentru a construi portofoliul crypto in timp, prin sume mici. Metoda este imprumutata din domeniul investitiilor traditionale si permite investitorilor sa achizitioneze active la un cost mediu redus.

Beneficii investitii recurente in crypto

Crestere constanta a portofoliului crypto

Printr-o strategie care presupune o serie de investitii recurente, investitorii pot sa isi creasca portofoliul crypto cu fonduri noi, in mod constant. In acest caz, portofoliul se dezvolta odata cu ecosistemul crypto si beneficiaza de cresterea preturilor criptomonedelor pe termen lung.

Gestionarea riscurilor

Prin investitiile recurente, un investitor gestioneaza mai bine riscurile de pe piata crypto, care prezinta mai multa volatilitate decat bursele traditionale. Impartirea investitiilor crypto in mai multe plati recurente ofera investitorului un parcurs mai sigur atunci cand vine vorba de fluctuatiile neasteptate din piata crypto. In acelasi timp, impartirea platilor permite investitorului sa cumpere crypto in functie de posibilitatile financiare.

Investitii crypto mai disciplinate

Tranzactiile bazate pe impuls/emotii  pot sa fie daunatoare pentru un portofoliu de investitii. Prin investitiile recurente, investitorul se poate deconecta de la emotiile puternice, deoarece atat suma, cat si perioada sunt predeterminate. Investitiile recurente de crypto asigura un parcurs disciplinat, concentrat pe acumularea criptomonedelor pe termen lung, indiferent de conditiile pietei.

Investitiile recurente sunt o forma de Dollar Cost Averaging. Acest concept presupune investirea unei sume fixe la intervale regulate, indiferent de directia pietei, pentru a beneficia de preturile crypto in orice situatie.

Prin investitiile recurente, avantajul principal este timpul petrecut in piata. Totusi, un investitor experimentat are nevoie de o platforma inovativa care sa automatizeze transferurile recurente. Echipa Tradesilvania dezvolta constant platforma de tranzactionare crypto si aplicatia mobila, pentru ca utilizatorul sa aiba cea mai buna experienta de investitii in criptomonede din Romania.

Platforma Tradesilvania ofera acces la 47 de criptomonede si 107 paritati de tranzactionare in aplicatia mobila si web, servicii OTC (Over the Counter), de asset management, custodie si infrastructura financiara blockchain pentru persoane fizice, companii si institutii. Deschide un cont Tradesilvania pe persoana fizica sau juridica si tranzactioneaza crypto pe platforma premium de investitii din Romania!

Deschide-ți cont și începe să investești sau tranzactionezi chiar astăzi