Care este diferența dintre tranzacționarea criptomonedelor și tranzacționarea acțiunilor?

Prin urmare, tranzacțiile cu criptoactive sunt, în mare parte, nereglementate, spre deosebire de tranzacționarea pe acțiuni comune pentru majoritatea burselor.

Care este diferența dintre tranzacționarea criptomonedelor și tranzacționarea acțiunilor?

Unul dintre cele mai dezbătute subiecte din spațiul cripto este valoarea de bază a criptomonedelor. Spre deosebire de acțiuni, majoritatea criptomonedelor nu conferă drepturi legale deținatorilor.

Prin urmare, tranzacțiile cu criptoactive sunt, în mare parte, nereglementate, spre deosebire de tranzacționarea pe acțiuni comune pentru majoritatea burselor.

Acțiunile, chiar dacă au o valoare volatilă, au o garanție într-o valoare determinată-bunurile, profitul companiei care este listată la bursă. Criptomonedele pot reprezenta o garanție la obținerea unui credit, în timp ce acțiunile pot constitui, cel mult o garanție de facto între un creditor și un debitor, deși acțiunile pot fi evaluate, evident, la o valoare mult mai mică decât cea de pe piață, în funcție de perioada creditului.

În plus, acțiunile spre deosebire de criptomonede mai pot fi folosite, într-o companie, în așa numitul ”pachet de aur”. Există, de regulă, într-o companie, un acționar majoritar și unul sau mai mulți acționari minoritari. De exemplu, un acționar estimează care este cota de acțiuni care ar putea înclina balanța între principalii competitori. Dacă, de exemplu, cota necesară este de 12 %, un acționar cu 7 % poate cumpăra 5 % din acțiuni, fără ca să poată fi bănuit de ceilalți. Practic, dacă atinge cota respectivă,  cele 12 procente ajung să valoreze enorm, în funcție de cine dorește să le asocieze, valoarea lor depășind valoarea de piață. Se poate spune că 12 % pot bate 40 %, numai fiindcă se alătură deținătorului a 30% din acțiuni, dacă primește oferta la care se așteaptă.

Ori, pe piața criptomonedelor, astfel de jocuri sunt imposibil de practicat.  Acțiunile se pot apropia cel mai mult de stablecoins, care sunt criptomonede susținute de o valută cu o largă circulație, însă stablecoins sunt lalimita dintre criptomonedă, monedă tradițională și acțiuni.

Acțiunile, larândllor, se pot devaloriza în funcție de situația companiei,datoriile acesteia, imposibilitatea de a mai înregistra profit, insolvență, estimări nerealiste pentru anii următori etc.

Principalele elemente care sunt legate de criptomonede sunt: proprietatea, deținerea, drepturile legale.

Testul Howey indică dacă valoarea unei tranzacții pentru unul dintre participanți depinde de activitatea celuilalt adică determină dacă o tranzacție reprezintă un contract de investiții dacă „o persoană își investește banii într-o întreprindere comună și este condusă să aștepte profituri doar din eforturile promotorului sau ale unei terțe părți”.

În esență, dacă un activ, digital sau nu, se încadrează în oricare dintre categoriile de mai jos, acesta va fi etichetat drept o garanție.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.