Ce avantaje au criptomonedele într-o economie inflaționistă

Economiile lumii în curs de dezvoltare vor simți cel mai timpuriu și cel mai mare impact din partea Bitcoin. Nu numai că beneficiile enorme ale bitcoinului sunt foarte personale, ci sunt și contextuale în funcție de geografia dvs. politică.

Ce avantaje au criptomonedele într-o economie inflaționistă

Economiile lumii în curs de dezvoltare vor simți cel mai timpuriu și cel mai mare impact din partea Bitcoin. Nu numai că beneficiile enorme ale bitcoinului sunt foarte personale, ci sunt și contextuale în funcție de geografia dvs. politică.

Persoanele care au reședința în țările cu o inflație ridicată, cu acces la internet relativ suficient ca procent din populație caută refugiu în Bitcoin.

Cei mai grave infractori care își privesc subiecții de stabilitate monetară sau o valoare rezonabilă - deși „constrânse” - valoare sunt regimurile dictatoriale în țări tumultuoase din punct de vedere politic precum Belarus, Sudan, Siria, Iran, Etiopia, Malawi, Venezuela, Burundi, Yemen și Tanzania .

De altfel, aceste țări formează, de asemenea, lista primelor 10 țări pentru rata anuală a inflației, conform datelor Băncii Mondiale și ale Fondului Monetar Internațional pentru 2012.

În fruntea listei se află Belarus, vecina Ucrainei, cu o rată anuală a inflației de 59,2%. Condusă de președintele Alexander Lukashenko din 1994, Belarus este cunoscută drept ultima dictatură a Europei. Deși șocant, rata inflației este în realitate în scădere din 2011, când o criză financiară a declanșat o rată maximă de 109%.

Venezuela vine pe locul 7 la nivel mondial, cu o rată anuală a inflației de 21,1%. Controalele de preț, zborul de capital, deficitul de produse alimentare și blocajele de energie electrică împing acum Venezuela spre prag.

Indexul Libertății Economice a Fundației Heritage evidențiază potențialul masiv pentru bitcoin într-o lume cu autorități monetare abuzive.

Nu este surprinzător, aceste țări sunt de asemenea foarte scăzute în ceea ce privește pătrunderea pe internet ca procent din populația totală a țării în comparație cu SUA la 81,0% și Marea Britanie la 87,0%.

Acolo unde devine interesant este atunci când ne uităm la regimuri monetare cu inflație ridicată, cuplate cu o penetrare puternică și în creștere a internetului. În special, țările cu cele mai mari rate de inflație, care au și acces rezonabil la conectivitatea la Internet, tind să fie relativ active pe rețeaua bitcoin de noduri globale active.

Belarusul cu 46,9% de penetrare pe Internet, Venezuela cu 44,0%, India cu 12,6%, Vietnamul cu 39,5% și Turcia cu 45,1% sunt puncte de desfacere ridicate în mod disproporționat pentru nodurile bitcoin active (clasament # 51, 50, # 54, # 48, respectiv # 45). Aceste țări se află de asemenea în topul inflației anuale, cu rate care depășesc 9% sau 10% în 2012.

Argentina demonstrează exemplul principal de soluționare a bitcoinului în legătură cu o problemă de justiție monetară legată de decăderea persistentă a monedei naționale (peso). Țara are doar 55,8% penetrare pe internet ca procent din populația totală și totuși ocupă locul 26 în ceea ce privește nodurile bitcoin active la nivel global. În mod clar, argentinienii au o dorință puternică de a-și proteja puterea de cumpărare pe termen lung și de a recâștiga controlul asupra vieții lor monetare.

Cu siguranță, Bitcoin prezintă o volatilitate pe termen scurt ca un mediu de schimb tânăr care încearcă să-și găsească poziția împotriva valului de lichiditate sporadică, închideri de cont bancar și interdicții amenințate de guvern.

În termenul intermediar, deficitul previzibil de bitcoin îl face o marfă căutată în comparație cu monedele fiat. Graficul prețurilor Bitcoin este o poveste a aprecierii prețului sau a puterii de cumpărare sporite pentru moneda descentralizată și comunitatea sa globală de utilizatori.

Orizontul de timp este important și, într-adevăr,B itcoin poate fi văzut ca monedă sau marfă, după cum a afirmat recent IRS. Măsurat peste doi ani în USD, bitcoin prezintă creșteri extraordinare ale puterii de cumpărare și, în acest fel, Bitcoin este similar cu aurul. Un alt mod de examinare a puterii de cumpărare a bitcoinului este exprimarea prețului aurului în BTC. Este rar ca o monedă națională sau centralizată, fiat, cu o depreciere previzibilă, să-și păstreze sau să-și crească puterea de cumpărare în așa fel.

Putem considera că SUA sau UE nu vor vedea tipurile de rate ale inflației pe care le vedem din cei mai răi competitori din lume, deoarece, deocamdată, USD și Euro au statutul de monedă de rezervă privilegiată și acest lucru atenuează sau absoarbe abuzurile ascunse.

Principalul apel al Bitcoin în lumea dezvoltată este păstrarea unor resturi de confidențialitate și ocazia ocazională de a contesta giganții de plăți monopoliste precum VISA și PayPal. Nu este așa în regiunile în curs de dezvoltare, unde alte atribute bitcoin au prioritate.

Pe lângă Bitcoin ca magazin digital de valoare în toate jurisdicțiile, rezistența bitcoin la închidere și imunitatea de la confiscare se află în centrul proprietăților sale de justiție monetară.

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.

Deschide-ți cont și începe să investești sau tranzactionezi chiar astăzi