Ce este Play-to-earn (P2E) - crypto gaming?

Ce este Play-to-earn (P2E) - crypto gaming?

Jocurile Play-to-earn (P2E) sunt construite utilizand tehnologia blockchain si includ modele interne care distribuie token-uri utilizatorilor pentru indeplinirea anumitor sarcini. Acest lucru le permite jucatorilor sa colecteze crypto in timp ce joaca, castigand monede in joc si items (NFTs) care reprezinta diferite personaje si obiecte.

Folosind o platforma de tranzactionare crypto, aceste tokenuri pot fi convertite in alte criptomonede, transferate sau schimbate in LEI, EUR etc, iar mai apoi retrase in contul bancar al jucatorului pentru utilizarea lor in viata reala.

In cazul platformei Tradesilvania, sumele colectate pot fi incasate in portofelul propriu din platforma, convertite in oricare din cele 64 de monede disponibile, pastrate in Serviciul de Savings pentru generarea unui venit suplimentar sau retrase in contul bancar.

Astfel, banii pe care i-au colectat din jocuri P2E ajung cu ajutorul platformei Tradesilvania in contul bancar in lei sau euro de oriunde din Romania sau Spatiul Economic European.

Ce sunt jocurile P2E?

Jocurile Play-to-earn (P2E) exista din 2017, cand s-a lansat Crypto Kitties, dar genul acesta de jocuri s-a dezvoltat in ultimii doi ani ca un use-case bun a tehnologiei blockchain.

Axie Infinity, un joc popular de tip P2E a atras milioane de utilizatori si a provocat dezvoltarea genului acesta de jocuri play-to-earn.

Cum se castiga din jocurile play-to-earn?

In general, exista trei moduri prin care jucatorii pot genera venit prin jocurile play-to-earn (P2E):

  • Joaca pentru jetoane/criptomonede din joc. Prin petrecerea timpului in jocurile play-to-earn, jucatorii pot castiga jetoane in fiecare zi. Dezvoltarea personajului selectat inseamna si mai multe jetoane colectate in cadrul unui joc de tip P2E.
  • Tranzactioneaza NFTs specifice ecosistemului play-to-earn. Personajele si elementele din joc sunt reprezentate de Non Fungible Tokens. Jucatorii care colecteaza obiecte valoroase sau cumpara NFTs rare in jocul P2E, pot, prin diverse platforme de tranzactionare NFT interne jocurilor sau externe (Opensea etc.) sa vanda activele NFT.
  • Blocarea jetoanelor interne in ecosistem. Multe jocuri de tip play-to-earn includ elemente de DeFi (finante descentralizate), iar jucatorii pot miza sau bloc unitatile de criptomonede specifice spatiului P2E pentru a genera venit pasiv.

Cum incasezi banii generati prin play-to-earn?

Dupa ce ai generat jetoane din jocurile P2E, va trebui sa alegi o platforma de tranzactionare crypto care permite schimbul de criptomonede asociate cu diversele jocuri din ecosistemul P2E. Tradesilvania include in platforma de tranzactionare primele 4 cele mai valoroase criptomonede (dupa market cap/valoare de piata) din ecosistemul play-to-earn: Decentraland (MANA), Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Gala (GALA).

Platforma noastra pune la dispozitia utilizatorilor un portofel digital prin care acestia pot efectua retragerea intr-un cont bancar a contravalorii monedelor play-to-earn incasate in portofelul de criptomonede. Contravaloarea in Lei sau Euro poate fi transferata intr-un cont curent bancar, deschis la orice banca din Romania sau din Spatiul Economic European.

Portofelul digital Tradesilvania permite retragerea castigurilor play-to-earn intr-un timp convenabil si eficientizeaza procesul, fara timp lung de asteptare, totul cu costuri minime fixe de retragere (10 RON/1 EUR per tranzactie), indiferent de valoarea sumei retrase.

In platforma Tradesilvania, retragerea castigurilor din play-to-earn intr-un cont bancar este eficienta si simpla. Prin portofelul digital poti retrage Decentraland (MANA), Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Gala (GALA) si alte 60 de criptomonede unice prin conversia crypto in RON si EURO la cel mai avantajos curs de schimb. In plus, echipa Tradesilvania iti sta la dispozitie si ofera suport in limba romana pentru procesul de retragere crypto in contul bancar.

Retragerile sunt efectuate in contul tau bancar, iar echipa Tradesilvania se asigura de validarea transferului, pentru a creste nivelul de securitate in cazul retragerilor crypto si transferurilor asociate cu vanzarea de jetoane play-to-earn.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la 64 de criptomonede unice. In plus, punem la dispozitie un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede play-to-earn oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.