Ce este Staking si inflatia la criptomonede si cum poti genera venit pasiv din criptomonede

Ce este Staking si inflatia la criptomonede si cum poti genera venit pasiv din criptomonede

Staking - sau pe scurt in limbaj popular savings - este un proces specific criptomonedelor si tehnologiei blockchain prin care orice detinator de criptomonede (criptomonede de tip Ziliqua (ZIL) , TRON (TRX) Elrond (EGLD), Cardano (ADA), Tezos (XZT) ) poate castiga un venit pasiv la valori avantajoase fata sa sistemul bancar clasic ( depozit FIAT).
Tehnic , procesul de staking criptomonede poate fi destul de complicat, in special pentru cei care incep sa investeasca in criptomonede si blockchain, si aici  intervine platforma Tradesilvania.com, prin sistemul inovativ de platforma hibrida cripto prin care poti si tranzactiona criptomonede cat si sa faci staking criptomonede direct in contul tau Tradesilvania.
Spre deosebire de alte platforme in care trebuie sa transferi criptomonedele pentru staking , acest lucru se intampla in platforma Tradesilvania intr-un mod rapid si usor si poti primi valori in staking  criptomonede pana la 13% anual.
Mai multe detalii gasiti in sectiunea Tradesilvania Savings  din Intrebari frecvente : https://tradesilvania.com/ro/frequent-questions

Ce inseamna proof of stake ? Cum ajuta proof of stake in procesul de staking

Dupa cum deja stiti, criptomonedele sunt bazate pe blockchain unde toate tranzactiile sunt  verificate. Tot istoricul de tranzactionare, imediat ce o tranzactie este verificata este stocat in blockchain.  In functie de criptomonedele pe care le detii si de tehnologiile de infrastructura blockchain a monedelor acest validari si verificari sunt denumite “proof of stake” sau “proof of work”. Prima metoda, “proof of stake”  este utilizata de  Ziliqua (ZIL) , TRON (TRX) Elrond (EGLD), Cardano (ADA), Tezos (XZT), criptomonede care se regasesc pe platforma Tradesilvania.com pentru staking .
Procedeul de staking -”proof of stake” este un procedeu mai economic din punct de vedere al consumului de energie decat “proof of work”.

Recompense si perioade de stocare blocate

In cazul criptomonedelor “proof of stake”, criptomonedele efectiv fac munca grea, mai specific, bunurile stocate ( staked assets) pentru activitatea de validare a tranzactiilor si buna functionare a retelei si sunt un element esential de functionare al blockchainului in acelasi mod in care activitatea de minare este utilizata pentru retelele “proof of work” - ca si Bitcoin ( BTC).
Un exemplu similar ar fi depozitele la termen in bancile clasice ca si mod de functionare dar totusi foarte diferite in lumea digitala a criptomonedelor si a monedelor virtuale.
Pentru activitatea de staking criptomonede, suma crypto depusa in staking este blocata pentru o perioada stabilita in prealabil si va fi deblocata pentru utilizare la finalul perioadei de staking .
Perioada normala de staking pentru criptomonedele Ziliqua (ZIL) , TRON (TRX) Elrond (EGLD), Cardano (ADA), Tezos (XZT) in platforma Tradesilvania este de 1 saptamana si la finalul perioadei de staking puteti prelungi perioada sau sa inchideti stakingul si sa folositi criptomonedele pentru trading direct in cont. In acest fel economisiti comisioane de transfer intre platforme. In acest moment pentru activitatea de staking criptomonede primiti un beneficiu de 4%-13% anual, platibil saptamanal.

Tradesilvania ofera clientilor sai posibilitatea de stacking criptomonede si venit pasiv din portofoliul de criptomonede detinut la cele mai bune  valori de pe piata din Romania :

Staking criptomoneda TRON (TRX) : 5% venit pasiv anual
Staking cripto Elrond (EGLD) : 7% venit pasiv din stacking
Staking moneda Ziliqua (ZIL ) : 13% venit anual din stacking moneda
Staking moneda Cardano (ADA) : 4% venit pasiv anual
Staking criptomonede Tezos  (XZT): 5% venit pasiv anual
*Aceste valori se pot schimba in viitor si sunt valabile la momentul scrierii acestui articol

Comparativ cu sistemul  bancar din Romania pentru venituri pasive ( venituri din dobanzi la Lei si EURO ) pentru suma de 10000 de lei / 2000 EURO  sau echivalent in criptomonede pentru 1 an de zile am avea  :

Dobanda depozite persoane fizice Banca Transilvania in Lei( RON) pentru 12 luni - 2021 : 1.6% ceea de aduce un venit pasiv in Lei : 160 de lei venit pasiv
Staking criptomonede in Ziliqua  (ZIL) pe Tradesilvania.com cu dobanda pentru 12 luni - 2021 : 13%, ceea ce aduce un venit pasiv de 1300 lei.
Avem o diferenta de 1140 de lei sau un venit pasiv mai bun de 8.12  ori ( 8x)

Dobanda depozite persoane fizice Banca Transilvania in EUR pentru 12 luni - 2021 : 0.1% ceea de aduce un venit pasiv in Euro : 2 EURO venit pasiv.
Staking criptomonede in Ziliqua  (ZIL) pe Tradesilvania.com cu dobanda pentru 12 luni - 2021 : 13%, ceea ce aduce un venit pasiv de 260 EURO.
Avem o diferenta de 258 de Euro sau un venit pasiv mai bun de 129 ori ( 129x) .

Pentru a castiga un venit pasiv din criptomonedele pe care le detii te rugam sa iti creezi un cont in platforma tradesilvania.com si sa cumperi sau sa  transferi una dintre monedele Ziliqua, TRON, Elrond, Cardano sau Tezos in contul tau de utilizator.

Echipa Tradesilvania lucreaza intens pentru a introduce si alte monede in activitatea de staking si in curand vor fi disponibile si criptomonedele Solana (SOL), Polkadot (DOT) si Ethereum (ETH) pentru staking.