Comparatie cele mai bune portofele digitale hardware: Ledger, Trezor si KeepKey

Comparatie cele mai bune portofele digitale hardware: Ledger, Trezor si KeepKey

Cea mai sigura metoda prin care iti pot depozita Bitcoin si alte criptomonede este folsind un portofel hardware, adica un dispozitiv de dimensiuni mici care iti pastreaza cheile private in siguranta offline.

Portofelele hardware folosesc o forma de autentificare in doi factori (2FA). Asta inseamna ca pentru a accesa fondurile, trebuie sa iti demonstrezi identitatea prin ceva ce detii (portofelul fizic) si ceva ce stii (codul PIN al portofelului).

In continuare vom compara cele trei portofele de top – Ledger, Trezor si KeepKey – pentru a decide care este cel mai bun pentru nevoile tale crypto.

Ledger

Compania LedgerWallet are o reputatie extraordinara pe piata de dispozitive crypto. Protofelele lor suporta peste 1000 de monede, si sunt compatibile cu telefonul mobil.

Portofelele Ledger se pot accesa printr-o aplicatie desktop gratuita numita LedgerLive care iti permite sa controlezi toate dispozitivele Ledger, sa trimiti si sa primesti criptomonede si sa verifici soldul ori de cate ori doresti.

Ledger Nano S este primul tip de portofel digital al companiei, si este in topul portofelelor crypto pentru mai multe motive:

-         Are o interfata de utilizator intuitiva.

-         Suporta un numar mare de monede, printre care Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Zcash, Dash, Ripple si majoritatea monedelor de tip ERC-20.

-         Are un pret foarte accesibil si cel mai bun raport pret-calitate pentru astfel de produse.

-         Este compus dintr-o carcasa de otel inoxidabil si un interior de plastic de buna calitate.

Ledger Nano X este al doilea model al companiei LedgerWallet, si are functionalitati similare cu Nano S, precum si cateva adaosuri inovatoare:

-         Este primul portofel digital care permite o conexiune bluetooth cu un telefon mobil/PC.

-         Poate administra 100 de criptomonede simultan.

-         Spre deosebire de Nano S, care nu are nevoie de baterie, Nano X foloseste baterii de 100mAh pentru a permite functia de conexiune bluetooth.

Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S si Ledger Nano X direct de pe site-ul nostru.

Trezor este al doilea tip de portofel hardware, popular pe piata. Cuvantul trezor inseamna “seif” in limba Ceha, iar Trezor a fost prima companie care a adus ideea de portofel digital pe piata, ceea ce ii confera o reputatie foarte buna. Unul dintre fondatorii companiei, Marek Palatinus, a creat primul mining pool pentru moneda Bitcoin. Precum Ledger, portofelul Trezor suporta peste 1000 de criptomonede.

Trezor One este cel mai vechi portofel hardware de pe piata si probabil si cel mai reputat. Caracteristicile cele mai importante sunt:

-         Trezor One este foarte bun in ceea ce priveste securitatea.

-         Are un design simplu.

-         Suporta un numar mare de criptomonede (Bitcoin, Bitcoin Cash, Zcash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin etc.)

Cu toate acestea, Trezor One are un dezavantaj in faptul ca nu suporta o moneda care creste tot mai mult in reputatie, Ripple (XRP). De asemenea, este produs in totalitate din plastic.

Trezor T este un alt model Trezor si are exact aceleasi caracteristici, cu mentiunea ca prezinta un ecran touchscreen, ceea ce il face mai sigur prin faptul ca pe touchscreen poate fi introdusa fraza de rezerva (seed phrase), fara riscul de a suferi atentate de hacking prin expunerea frazei pe un PC. De asemenea, Trezor T suporta Ripple.

O slabiciune pe care o prezinta atat Trezor One, cat si Trezor T este faptul ca in momentul unui upgrade, de multe ori se intampla ca portofelul intreg sa fie resetat fara ca proprietarul sa fi cerut o astfel de actiune. Desi el poate fi recuperat folosind fraza de rezerva, incepatorii in tranzactiile crypto pot fi speriati de un astfel de eveniment.

KeepKey

Nu in ultimul rand, portofelul KeepKey are trasaturi similare cu Trezor One si Ledger Nano S. Desi are un design elegant si simplu, acesta este prea mare pentru a fi pastrat in buzunar.

Compania KeepKey a fost achizitionata de exchange-ul Shapeshift, care a incorporat in portofelul digital un exchange mobil, care iti permite sa efectuezi tranzactii fara a folosi un exchange extern.

Cu toate acestea, portofelul KeepKey are, de asemenea, evaluari rele pe Amazon si suporta un numar limitat de monede, ceea ce nu prezinta KeepKey ca fiind cel mai bun portofel de pe piata.

Echipa Tradesilvania Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S