Compound – COMP - disponibil in platforma Tradesilvania

Compound este un protocol în rețeaua blockchain Ethereum, care stabilește piețe monetare, care sunt fonduri de active, cu rate ale dobânzii derivate algoritmic ...

Compound – COMP - disponibil in platforma Tradesilvania

Compound este un protocol în rețeaua blockchain Ethereum, care stabilește piețe monetare, care sunt fonduri de active, cu rate ale dobânzii derivate algoritmic, pe baza cererii și ofertei pentru fiecare activ. Furnizorii (și debitorii) unui activ interacționează în mod direct cu protocolul, câștigând (și plătind) o rată variabilă a dobânzii, fără a fi nevoiți să negocieze scadența, rata dobânzii, sau garanția, cu un omolog, sau cu o contraparte.

Fiecare piață monetară este unică pentru un activ Ethereum (precum Ether, un stablecoin ERC-20 precum Dai, sau un token utilitar ERC-20 precum Augur) și conține un ledger transparent, cu un registru al tuturor tranzacțiilor și al ratelor dobânzii.

Spre deosebire de un exchange, sau o platformă peer-to-peer, unde activele unui utilizator sunt potrivite și împrumutate unui alt utilizator, protocolul Compound însumează furnizările fiecărui utilizator; când un utilizator furnizează un activ, acesta devine o resursă fungibilă. Această abordare oferă în mod semnificativ mai multe lichidități decât împrumuturile directe; cu excepția cazului în care toate activele de pe o piață sunt împrumutate, utilizatorii își pot retrage activele oricând, fără a trebui să aștepte ca un împrumut anume să devină scadent.

COMP

Compound (COMP) este un activ ERC-20, care împuternicește guvernarea comunității protocolului Compound; posesorii tokenului COMP și delegații acestora dezbat, propun și votează toate schimbările aduse protocolului.

Punând COMP direct în mâinile utilizatorilor și aplicațiilor, un ecosistem din ce în ce mai mare va putea îmbunătăți protocolul și va fi stimulat să îl administreze în mod colectiv, prin prisma unei bune guvernări.

În fiecare zi, aproximativ 2 880 COMP sunt distribuiți către utilizatorii protocolului; distribuția este alocată fiecărei piețe (ETH, USDC, DAI..), proporțional cu cererea pentru împrumut, de pe fiecare piață.

În cadrul fiecărei piețe, 50% din distribuție este câștigată de către furnizori, iar 50% de către creditori.

La fiecare interacționare cu o piață Compound (fie prin furnizare, împrumut, retragere, sau rambursare a activului), COMP va fi automat transferat în portofel, la acumularea de cel puțin .001 COMP; în orice moment, toți COMP nedistribuiți pot fi retrași manual.

COMP este proiectat să fie distribuit doar adreselor care au acumulat COMP. Portofelul utilizatorului trebuie să poată trimite COMP de la aceeași adresă care interacționează cu Compound. În mod contrar, COMP vor fi nerevendicați, inaccesibili și pierduți pentru totdeauna.

Perechi Compound ( COMP )

Pentru inceput Compound (COMP ) se va putea tranzactiona in pereche cu RON si EURO.

Echipa Tradesilvania