Criptomoneda Bitcoin a fost numită, în 2019 cel mai bun activ al ultimului deceniu de către Banca americană Merrill Lynch (BAML) - 18.12.2019

Criptomoneda Bitcoin a fost numită, în 2019 cel mai bun  activ al ultimului deceniu de către Banca americană Merrill Lynch (BAML) - 18.12.2019

Criptomoneda Bitcoin a împlinit un deceniu de când a intrat pe piața digitală în calitate de primă criptomonedă. În economie, orice activ cripto ( dezvoltat pe tehnologie blockchain)  depășește fie și numai câțiva ani, reprezintă un succes. Bitcoin nu face excepție, deoarece Banca americană Merril Lynch (BAML), una dintre cele mai eficiente și puternice instituții financiare care evaluează evoluția economiei și pieței monetare la nivel mondial, numită și BofA Securities, i-a conferit onorantul titlu de cel mai bun activ al ultimului deceniu, ceea ce echivalează cu mai multe premii Oscar în lumea filmului.

La nivel global, investitorii, fie ei micro sau macro au opinii împărțite despre criptomoneda Bitcoin, în special în ceea ce privește atribuirea calității de  activ cu drepturi depline pentru Bitcoin.

Analiștii băncii multinaționale americane de investiții, a numit, pe bună dreptate, criptomoneda Bitcoin drept cel mai performant activ din ultimul deceniu.

Lista oferită de către Banca Merril Lynch arată astfel:

* Cel mai bun activ: criptomoneda Bitcoin 1 USD în 2010 = 90.026 USD astăzi

* Cel mai slab activ: Myanmar Kyat $ 1 în 2010 = 0,004 $ (spot) astăzi.

* (Pentru comparație: acțiuni americane 1 USD în 2010 = 3,46 USD astăzi)

Conform Quintanilla, 1 dolar investit în criptomonede Bitcoin în 2010 ar valora aproximativ 90.026 USD astăzi, în timp ce moneda Kart Myanmar, care este cea mai slabă monedă fiat din acea perioadă, ar valora 0,004 dolari dacă o persoană ar fi investit 1 dolar în 2020.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că aceeași sumă introdusă în acțiunile din SUA ar valora astăzi 3,46 dolari, având în vedere performanțele medii ale pieței.

Deși performanțele anterioare nu garantează o creștere viitoare, statutul impresionant al criptomonedelor Bitcoin de cel mai performant activ al ultimului deceniu plasează Bitcoin în postura de a putea avea o ascensiune uluitoare ca si activ financiar în următorul deceniu.

Popularitatea Bitcoin, expunerea sa în prim-planul atenției publice, crizele economice, creșterea neîncrederii în instrumentele clasice financiar-bancare și monetare sunt criterii care pot propulsa criptomoneda Bitcoin pe aceeași poziție în anul 2029, evicent cu o valoare de piață mult mai mare decât în prezent.

La acest fapt se adaugă și criticile aduse  Bitcoin de către guverne, instituții financiare, entități politice supranaționale. Este cunoscut faptul că o critică adusă unui produs, unui activ, poate produce efectul contrar, acela de a atrage simpatie pentru activul criticat, deci implicit o creștere a popularității acestuia.

Criptomoneda Bitcoin a fost proiectată să ajungă la un număr limitat de 21 milioane criptomonede, fiind comparabil cu pepitele de aur, deoarece, atunci când se va încheia minarea tuturor criptomonedelor Bitcoin, va începe o competiție acerbă pentru a deține cât mai multe Bitcoin, ceea ce va face ca Bitcoin să fie cel mai valoros activ al momentului în care se va atinge numărul de 21 de milioane criptomonede Bitcoin.

Putem spune că Bitcoin va crea ”o nouă goană după aur”, similară celei din California anilor 1848-1849, o ”goană virtuală” în care micii deținători vor fi ținta marilor deținători ai celui mai important activ al deceniului, criptomoneda Bitcoin.

Bitcoin are toate șansele să rămână în topul preferințelor celor care doresc să investească în criptomonede. De partea sa, este, în primul rând vechimea, urmată de popularitate, la care se adaugă interesul generalizat în cadrul tuturor categoriilor sociale.

Echipa Tradesilvania

Nu uita! Azi poti cumpara  Bitcoin precum și peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.