Cum folosim criptomonedele pentru tranzactii imobiliare

Cum folosim criptomonedele pentru tranzactii imobiliare

Achizitiile de proprietati imobiliare prin criptomonede reprezinta un subiect important pentru o piata in care activele digitale sunt tot mai importante. In Romania, o tranzactie de acest gen este tratata ca un schimb de active inregistrat la notar si presupune implicarea unei platforme premium de investitii digitale.

In cazul schimbului de active imobiliare cu active digitale, exista doua scenarii posibile. In ambele situatii este nevoie de prezenta unui notar si de o infrastructura de investitii digitale.

Primul scenariu implica un vanzator care doreste sa incaseze criptomonede. Cu ajutorul agentului imobiliar, se stabileste pretul in criptomonede, iar schimbul de active se face la notar. Atat cumparatorul, cat si vanzatorul trebuie sa fie prezenti la notar, pentru evaluarea legala a dreptului de proprietate asupra activului imobiliar. In momentul in care notarul realizeaza contractul de schimb, cumparatorul transfera activele digitale catre vanzator. In acest caz, rolul unei platforme de investitii digitale, cum este Tradesilvania, este de a certifica conturile de active digitale si transferul de criptomonede.

Al doilea scenariu implica un vanzator care doreste sa incaseze direct bani FIAT in contul de platforma crypto - RON sau EUR in cazul Tradesilvania. Si aceasta varianta implica notarul si deschiderea de portofel electronic in platforma pentru fiecare parte a tranzactiei.

In acest caz, platforma de tranzactii crypto, cum este Tradesilvania, garanteaza un curs de schimb fix pentru o anumita perioada de timp, care poate ajunge pana la opt ore, timp in care agentul imobiliar si notarul pot facilita transferul de active.

Odata ce partile ajung la notar si detin documentaul care atesta cursul de schimb garantat (sau o persoana care reprezinta platforma de tranzactii crypto este prezenta) transferul se poate procesa. Dupa completarea transferului, vanzatorul primeste RON sau EUR instant.

Astfel de tranzactii de schimb de active sunt relativ noi pe piata si necesita o colaborare stransa intre platformele de tranzactii crypto, cum este Tradesilvania, companiile imobiliare, cum este RE/MAX si institutii cum este Camera Notarilor Publici. Solutia identificata de Tradesilvania si partenerii sai face ca intregul proces de schimb de active imobiliare cu active digitale sa se desfasoare in cel mult doua zile, intr-un mod sigur si eficient.

Aflati mai multe despre tranzactionarea de imobiliare cu criptomonede in cadrul emisiunii Crypto Club, realizata de Ziarul Financiar, in parteneriat cu platforma premium de tranzactii Tradesilvania.com:

Deschide-ți cont și începe să investești sau tranzactionezi chiar astăzi