Ethereum Merge ar putea avea loc in 15 septembrie

Ethereum Merge ar putea avea loc in 15 septembrie

Ethereum a crescut cu 50% in ultima luna, in asteptarea evenimentului Merge, care va tranzitiona reteaua Ethereum de la protocolul de consens Proof of Work (PoW) la protocolul Proof of Stake (PoS).

Ethereum PoW (Proof of Work)

In ecosistemul crypto, protocolul Proof of Work presupune verificarea tranzactiilor crypto prin crypto mining. In acest sens, o persoana genereaza crypto pentru a verifica stabilitatea retelei blockchain. Procesul de crypto mining care defineste protocolul Proof of Work necesita multa energie si resurse pentru a genera crypto si pentru a stabiliza reteaua blockchain. De aceea, Ethereum se pregateste sa faca pasul spre Merge, care va tranzitiona reteaua spre protocolul Proof of Stake (PoS).

Ethereum PoS (Proof of Stake)

Protocolul Proof of Stake stabilizeaza reteaua blockchain cu mai putine resurse si mai putina complexitate. In cazul protocolului Proof of Stake (PoS), utilizatorii blocheaza o anumita cantitate de crypto, in procesul de staking, pentru a valida tranzactiile dintr-un sistem PoS. In cadrul protocolului PoS, validatorii sunt alesi pe baza unui set de reguli si cantitatea de crypto blocata in retea.

Saptamana trecuta, al treilea test net al retelei Ethereum a trecut cu succes la protocolul PoS, ceea ce reprezinta faptul ca proiectul Ethereum este pregatit sa faca pasul catre Merge. Ultimul test de protocol Proof of Stake este finalizat, iar dezvoltatorii Ethereum sunt pregatiti sa intre in ultima perioada pregatitoare pentru Ethereum Merge.

Initial, era de asteptat ca evenimentul Ethereum Merge sa aiba loc in jurul datei de 19 septembrie. Dar, dezvoltatorii sunt optimisti cu privire la trecerea retelei la protocolul Proof of Stake si au mutat data pe 15 septembrie.

Ethereum Merge este un eveniment de upgrade care este de asteptat sa abordeze problemele de scalabilitate ale retelei Ethereum, sa ofere o alternativa sustenabila la tehnologia Proof of Work si sa reduca costurile de tranzactie crypto.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania ofera acces la 56 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care permite clientului sa acceseze portofoliul de criptomonede oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de Savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!