Evoluția criptomonedelor în anul 2019

Evoluția criptomonedelor în anul 2019

Trebuie spus că pe piața criptomonedelor, s-a resimțit în mod pozitiv și faptul că băncile tradiționale au ajuns să pună la punct strategii și servicii de găzduire a criptomonedelor alături de monedele clasice.

Marile Puteri mondiale au început să se gândească, în cel mai serios mod, la găsirea unor soluții de abordare a pieței digitale.

Au fost experți care au considerat, de exemplu că Moneda Euro ar putea să se salveze dacă devine monedă digitală detipul Stablecoin.

La finalul anului 2019, Bitcoin s-a aflat pe o poziție complet diferită față de celelalte criptomonede, prezentând un volum de tranzacții ridicat la cu 653 170 485 253,00 USD - cu 56,18% mai mult decât în prima jumătate a anului. Bitcoin Cash este pe locul doi.

League se află în spatele Bitcoin, dar cu mult înaintea concurenței sale, cu un volum lunar de tranzacții de 59 664 284 450,00 USD, care este cu 19,21% mai mic decât volumul Bitcoin Cash în iunie.

Ethereum ocupă locul următor; volumul tranzacțiilor scăzând cu -9,87% până la 19 376 925 910,00 USD.

Litecoin este pe locul al patrulea. O scădere de aproape exact 36% a adus volumul tranzacțiilor  la suma de 13 278 274 366,00 USD.

Dogecoin este singura altă monedă din top-5, în afara Bitcoin, care  a înregistrat o creștere a volumului în cursul lunii iulie și o sumedenie în acest sens. Datorită creșterii cu 42,64%, volumul său lunar a ajuns la 4 188 530 511,00 USD.

Instabilitatea economică și geopolitică extinse și în regiunile în curs de dezvoltare ale lumii, fapt evidențiat de deteriorarea condițiilor din Venezuel,  au creat adevărate unde de șoc în toată America Latină. În ianuarie 2019, Juan Guaidó s-a declarat președinte al Venezuelei, în ciuda faptului că Maduro este în continuare ca președinte interimar în Venezuela.

Tranzacționarea Bitcoin a crescut în Venezuela în 2019, ca urmare a hiperinflației care a făcut Bolivarul practic inutil, precum și impunerea de către guvernul venezuelean a unui embargo asupra monedelor străine. Având în vedere caracteristicile Bitcoin, acesta poate fi adesea utilizat pentru a evita confiscarea bunurilor unei persoane de către un guvern sau o instituție financiară.

În 2019 s-a înregistrat și lansarea oficială a Bakkt, o platformă futures Bitcoin, care a avut loc la sfârșitul  lunii septembrie, după mai multe întârzieri. În 48 de ore de la anunț, Bitcoin a crescut cu peste 10%.

Se speră că prima platformă futures Bitcoin din lume va aduce lichiditate pe piață și va ajuta la adoptarea în continuare a adoptării Bitcoin în sectorul financiar.

Pe lângă aceste evoluții, adoptarea Bitcoin a continuat în cadrul instituțiilor financiarede top, firmelor de tehnologie și altor corporații din întreaga lume recunoscându-i-se, din ce în ce mai mult,  valoarea și potențialul.

Pentru consumatori, acum este posibil să plătească pentru articole care folosesc Bitcoin la unele magazine online, să cumpere imobiliare și să parieze la un cazinou online.

Este foarte important de subliniat faptul că anul 2019 a înregistrat un pas înainte pentru ascensiunea criptomonedelor și pentru dezvoltarea pieței digitale.

Echipa Tradesilvania

Nu uita! Azi poti cumpara  Bitcoin precum și peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.