În 2020, criptomonedele vor devansa aurul în preferințele americanilor, iar Bitcoin va crește

În ciuda argumentelor  adversarilor  Bitcoin, 14,4% dintre americani au deținut criptomonede în 2019, în timp ce un sondaj realizat în 2019 în SUA, s-a  constatat că doar 12% dintre americani investesc în aur. Bitcoin a reușit să depășească aurul în tendințe, în numai 10 ani de existență, în timp ce aurul este instrument de tezaur și de tranzacționare de  peste cinci milenii.

Aurul a depins ca valoare de etalonul oferit la schimb. De exemplu, un balot de mătase adus din China, în secolele în care europenii nu cunoșteau secretul viermilor de mătase, valora greutatea sa în aur. După ce călugării bizantini au reușit să scoată din China, cu riscul de a-și pierde viața, larve de viermi de mătase, ascunse în bastoane de bambus golite pe interior, air secretul a fost aflat, mătasea și-a pierdut colosala valoare de circumstanță.

Așa s-a întâmplat și cu populara cafea, la început, boabele de cafea fiind vândute în aur, iar greutatea sacilor de boabe de cafea era evaluată cu un echivalent destul de însemnat în aur.

Se pare că tendința de tezaurizare a Bitcoin va continua, până la atingerea pragului de 21 milioane unități, când Bitcoin va fi un activ prețios. Se estimează, în schimb că filoane de aur vor fi găsite în continuare și după acea dată.

În timp ce prețul Bitcoin a fost în scădere pentru a doua jumătate a anului 2019, realitatea este că Bitcoin poate crește  în anul 2020. Co-fondatorul Nexo, Antoni Trenchev, i-a declarat lui Matt Miller că prețul Bitcoin ar putea continua să crească până la 50.000 de dolari în 2020."Cred că, foarte ușor, am putea vedea Bitcoin până la 50.000 de dolari până la sfârșitul acestui an", a spus Antoni Trenchev.

Platforma Nexo a lui Antoni Trenchev le permite utilizatorilor să împrumute monedă fiat în contul criptomonedelor deținute. Potrivit cercetătorilor și analiștilor Nexo, o creștere masivă a prețului Bitcoin ar putea apărea din cauza Bitcoin Halving din acest an.

Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru, Bitcoin a adunat 4.000%”, a remarcat Antoni Trenchev. Acesta a subliniat, de asemenea, că Bitcoin este în mare parte necorelat cu restul pieței, oferind profituri asimetrice pentru deținătorii criptomonedei. Matt Miller a subliniat că Bitcoin nu a crescut mult ca o opțiune de plată, dar Trenchev a susținut că principalul punct de vânzare al Bitcoin a evoluat de-a lungul anilor.

În prima zi a anului 2020, datele de la Coin360 și Cointelegraph Markets au arătat că Bitcoin a început un calm decisiv. BTC / USD tranzacționează cu puțin sub 7.200 dolari, cimentându-se în această săptămână pe un coridor îngust între 7.090 și 7.495 dolari.

Condițiile lente, dar tot mai secetoase, urmează o defalcare bruscă în a treia săptămână a lunii decembrie, care a văzut perechea să scadă la cele mai scăzute niveluri în peste șapte luni - în jur de 6.460 dolari.

Michaël van de Poppe, este de părere că un moment de cotitură ar putea veni în februarie sau puțin mai târziu: "Încă rămâne în această gamă și cred că vom rămâne aici și pentru luna următoare. Probabil să vedem un scenariu de genul acesta, în care facem mai întâi un fals pentru a pune capăt pieței, înainte de a se produce mișcarea decisivă.”

Cel mai mare fan al Bitcoin, antreprenorul John McAfee declarase că se va automutila dacă BTC / USD nu va ajunge la 1 milion USD până în 2021.

Echipa Tradesilvania

Nu uita! Azi poti cumpara  Bitcoin precum și peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.