Înregistrarea tranzacțiilor cu criptomonede în contabilitatea companiilor in Romania

Înregistrarea tranzacțiilor cu criptomonede în contabilitatea  companiilor in Romania

Bunurile mobile și criptomonedele sunt tranzacționate într-o măsură tot mai extinsă de persoane fizice precum și persoane juridice din România. Piața de criptomonede, bunuri digitale, investiții în criptomonede este într-o continuă creștere și prezintă interes pentru un număr tot mai mare de potențiali investitori și companii din România.

Legislația fiscală din România trebuie să incorporeze prevederi aferente acestui domeniu pentru a ține pasul cu tipurile de tranzacții care se efectuează pe piața bunurilor mobile și criptomonedelor. Evidența contabilă a tranzacțiilor cu bunuri mobile și active criptografice este ținută la momentul de față în funcție de judecata contabililor sau firmelor de contabilitate.

În lipsa unor indicații specifice acestui domeniu de activitate(criptomonede / bunuri digitale / crypto assets), putem consulta Standardele Internaționale de Contabilitate. Acest regulament sugerează modalități orientative de tratare al tranzacțiilor crypto precum și reprezintă un ghid de bune practici din domeniu.

Departamentul financiar al Tradesilvania lucrează la un ghid de contabilitate pentru persoanele juridice române. Ghidul de înregistrări contabile criptomonede va conține informații esențiale despre cum tranzacțiile cu criptomonede pot fi înregistrate în contabilitatea companiilor pe baza legii fiscale actuale din România (anul 2021).

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților care se încadrează în categoria persoane juridice, vom dezvolta un ghid de tratament contabil. Ghidul de contabilizare al tranzacțiilor cu criptomonede și investiții criptomonede va fi dezvoltat in perioada următoare și va fi pus la dispoziția clienților noștri la secțiunea resurse utile din aplicația/site-ul Tradesilvania.

Ghidul pentru clienții persoane juridice ai platformei Tradesilvania va fi postat pe platformă începând cu luna decembrie 2021 și va permite departamentelor financiare si de contabilitate ale companiilor din România să înregistreze într-un mod ușor și rapid câștigurile și investițiile în criptomonede.

Vă rugăm să vă înregistrați un cont de persoană juridică pe platforma Tradesilvania.com pentru a avea access la ghidul de contabilitate pentru criptomonede in momentul in care acesta va fi disponibil.

Conturile de persoane juridice, brokeri, instituții financiare nebancare pe platforma Tradesilvania au avantaje operaționale fata de alte platforme din România sau Uniunea Europeană :

  • Fără costuri de depunere RON sau EURO
  • Platforma de tranzactionare automata 24/7
  • Retragere în RON sau EURO rapidă
  • Departament de relații cu clienții dedicat pentru clarificarea activității operaționale.
  • Posibilitate de Staking 10 criptomonede inclusiv USDT

Platforma Tradesilvania oferă acces la 40 de criptomonede și 90 de parități crypto, un portofel electronic securizat și servicii de savings și asset management.
Fii pregatit pentru ghidul contabil de înregistrare criptomonede printr-un cont Tradesilvania.

Te rugam sa ne contactezi la adresa [email protected] daca ai intrebari referitoare la contul de persoane juridice.

Tradesilvania a lansat sectiunea premium pentru clienti CRYPTOCLUB la adresa https://cryptoclub.tradesilvania.com care ofera ghidul de contabilitate pentru companii (cont de persoana juridica).

Vezi avantajele de a cumpara criptomonede pe firma