Introducere în Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, bazată pe popularul meme de pe internet, „Doge”, care este reprezentată de un Shiba Inu pe logo-ul său, este o criptomonedă care a rezultat în urma fork-ului Litecoin, în ...

Introducere în Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, bazată pe popularul meme de pe internet, „Doge”, care este reprezentată de un Shiba Inu pe logo-ul său, este o criptomonedă care a rezultat în urma fork-ului Litecoin, în decembrie 2013. Dogecoin a fost în principal utilizată ca sistem de recompensă pe Reddit și Twitter, pentru crearea și partajarea de conținut de calitate. Dogecoin a fost creată de Billy Markus, din Portland, Oregon și Jackson Palmer, din Sydney, Australia.

Dogecoin este o criptomonedă precum Bitcoin, deși nu utilizează SHA256 ca Proof-of-Work, ci o variantă simplificată a script-ului.

Câte monede DOGE pot exista?

La începutul anului 2015, la aproximativ un an și jumătate de la lansare, existau aproximativ 100 000 000 000 monede. Fiecare bloc ulterior garantează 10k monede, pentru a încuraja miners să continue, în ceea ce privește securizarea rețelei.

Dogecoin folosește o variantă simplificată a funcției de derivare a cheilor script ca Proof-of-work, cu un timp țintă de un minut pe bloc și o reajustare a dificultății după fiecare bloc. Recompensele pe blocuri sunt fixe și se înjumătățesc la fiecare 100k de blocuri. Începând cu blocul cu numărul 600k, se va acorda o recompensă permanentă de 10k Dogecoin pe bloc.

Ce probleme rezolvă Dogecoin?

La fel ca toate criptomonedele din prima generație, Dogecoin a avut o funcționalitate de bază. La acea vreme, nu existau smart contracts, stake sau toate celelalte caracteristici care sunt acum obișnuite pe piață. Pentru aceste monede timpurii, accentul principal era pus pe crearea unei rețele sigure. În această măsură, Dogecoin a avut un mare succes, dar nu fără a avea parte de încercări și necazuri.

Cea de-a doua caracteristică a Dogecoin și, probabil, ceea ce face ca această monedă să fie cu adevărat unică, este spiritul pe care dezvoltatorii au dorit să îl imprime monedei. Dogecoin nu a fost creat cu adevărat pentru a elibera masele de opresiune, precum Bitcoin. Nici nu a fost construit pentru a oferi o alternativă viabilă la Bitcoin pe piață, precum Litecoin. Această monedă a fost creată pentru a răspândi voie bună și distracție în întreaga comunitate crypto.

Beneficiile Dogecoin

Există o mulțime de beneficii pe care Dogecoin le aduce pe piață. În primul rând, această monedă poate fi utilizată la fel ca Bitcoin, pentru a transfera rapid și sigur valori către oricine, la nivel internațional. În ultimii ani, rețeaua monedei a crescut, iar acum, mai mulți vânzători decât oricând acceptă acest token unic.

Rezistența monedei la cenzură

Dogecoin împărtășește multe caracteristici tehnice cu prima criptomonedă din lume, Bitcoin. Prin urmare, rețeaua este sigură și oferă consens în timp real. Ca și în cazul Bitcoin, hackerii ar trebui să controleze 51% din puterea de hash a rețelei pentru a modifica starea blockchain-ului. Având în vedere că hash rate-ul actual al Dogecoin este de 203,97 TH/s, acest lucru este foarte puțin probabil.