Investitii criptomonede - ghid crypto

Investitii criptomonede - ghid crypto

Multi investitori sunt interesati de investitiile in crypto dar cauta informatii esentiale despre criptomonede inainte sa intre in piata crypto. In ultimii ani, valoarea criptomonedelor a crescut semnificativ, iar multi investitori devin tot mai atrasi de investitii in criptomonede. Acest ghid este atat pentru investitorii incepatori, cat si pentru cei care doresc sa stie cat mai multe despre investitiile in criptomonede.

Ce sunt criptomonedele?

Criptomonedele sunt monede virtuale care sunt detinute si distribuite online. Sunt active digitale care castiga si pierd valoare in mod similar cu actiunile de pe bursa si reprezinta un nou intrument de investitii.

Criptomonedele se pot achizitiona prin schimburi crypto care ofera acces la investitii criptomonede. Criptomonedele se pot cumpara, vinde, detine si schimba, fapt pentru care reprezinta un instrument eficient de investitii.

Criptomonedele sunt descentralizate si nu exista o autoritate centrala care sa le guverneze. De exemplu, Banca Centrala Americana (Federal Reserve) gestioneaza dolarul, moneda nationala a Statelor Unite, influentand preturile, ratele dobanzilor si oferta generala de bani din circulatie. Criptomonedele nu includ o astfel de organizatie de supraveghere.

Cu toate acestea, criptomonedele sunt intretinute de un sistem blockchain. Sistemul urmareste toate unitatile crypto din ecosistem. Sistemul, care difera in functie de criptomoneda si tehnologia blockchain folosita, determina numarul de unitati crypto din circulatie si influenteaza dezvoltarea criptomonedelor. Dar, aceste sisteme blockchain nu sunt centralizate si sunt influentate de comunitatea de utilizatori crypto.

Ce este tehnologia blockchain?

De ce este tehnologia blockchain importanta pentru ecosistemul de investitii in criptomonede?

Tehnologia blockchain este in esenta un registru transparent, accesibil public si foarte sigur.

Tehnologia blockchain ajuta la transferul securizat al dreptului de proprietate asupra unitatilor de valoare prin valorificarea dovezilor de consens si a metodelor de criptare prin cheie publica. In acelasi timp, tehnologia blockchain foloseste consensul descentralizat pentru mentinerea retelei, excluzand astfel intermediari centralizati.

Extinderea retelei blockchain creste nivelul de descentralizare, intarind astfel securitatea investitiilor crypto. Tehnologia blockchain reprezinta baza pe care dezvolta pietele de investitii crypto globale.

Cum functioneaza criptomonedele ?

Valoarea actiunilor la bursa este in general determinata de succesul unei companii. Profiturile mai mari inseamna dividende mai mari, ceea ce inseamna preturi mai mari ale actiunilor.

Valoarea criptomonedelor este, de asemenea, legata de piata, dar intr-un mod diferit. Nu exista niciun bun fizic care sa fie afectat de economiile locale. Si valoarea nu este legata de profiturile unei companii. Valoarea unitatilor crypto depind in intregime de cerere si oferta, care reprezinta mecanismul principal de investitii criptomonede.

Valoarea criptomonedelor nu se bazeaza decat pe interesul consumatorilor de a investi in active digitale. In cazul in care multi oameni investesc in crypto, atunci valoare creste. Daca investitorii crypto inceteaza sa cumpere active digitale, atunci valoare crypto scade.

In acest sens, criptomonedele sunt un activ volatil, dar pot genera randamente mari intr-un portofoliu de investitii bine structurat.

Cine controleaza ecosistemul crypto?

Tehnologia blockchain nu aloca controlul unei singure entitati in cazul criptomonedelor si investitiilor crypto. Cu toate acestea, dezvoltatorii criptomonedelor si pietelor de schimb crypto pot seta parametri specifici, cum ar fi reguli de cumparare, vanzare si investitii crypto.

In ecosistemul crypto, utilizatorii au privilegiul de a controla sau gestiona operatiunile de zi cu zi ale criptomonedelor si au acces la portofele electronice securizate, ideale pentru dezvoltarea unui portofoliu de investitii. Acest aspect face ecosistemul crypto un spatiu inovativ de dezvoltare pentru investitorii interesati de active digitale.

Ce sunt portofelele electronice?

Portofelele electronice sunt practic platforme pentru stocarea securizata a activelor digitale. Utilizatorii ar putea detine un portofel in cadrul unei platforme crypto sau chiar in afara spatiului online. Portofelele electronice ajuta la stocarea cheilor private ale criptomonedelor pe blockchain si sunt potrivite pentru securizarea unui portofoliu de investitii in criptomonede.

Exista doua variante de portofel electronic: hot wallet si cold wallet. Utilizatorii interesati de investitii crypto pot accesa primul tip de portofel electronic online. Pe de alta parte, al doilea tip de portofel se stocheaza offline, asigurand un alt tip de securitate. Un cold wallet poate sa fie chiar un simplu dispozitiv USB.

Platforma Tradesilvania iti pune la dispozitie un portofel online gratuit cu care ai siguranta ca toate fondurile tale crypto si activele digitale sunt la dispozitia ta oriunde si oricand.

Cum investesti in criptomonede?

Daca ai decis ca doresti sa investesti in crypto, trebuie sa urmezi anumiti pasi. In primul rand, trebuie sa alegi o platforma crypto prin care sa investesti in active digitale.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania ofera acces la investitii in 56 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care permite clientului sa acceseze portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Dupa ce ai ales platforma crypto potrivita poti achizitiona criptomonede cu cardul Visa/Mastercard si le poti stoca intr-un portofel electronic securizat sau sa le tranzactionezi pe un schimb crypto, cum este Tradesilvania. In acelasi timp, Tradesilvania iti ofera posibilitatea de a stoca investitii criptomonede in platforma pentru a genera venit pasiv in active digitale (intr-un proces numit staking).

Cele mai bune criptomonede pentru investitii crypto

Inainte de a investi in criptomonede, este esential sa cunosti tipurile de active digitale. Exista mai multe tipuri de criptomonede in care poti investi. Bitcoin este cea mai cunoscuta, apreciata si populara criptomoneda din lume, cu o capitalizare de piata de aproximativ 360 miliarde USD. In comparatie, gigantul financiar Mastercard are o valoare de piata de 300 miliarde USD.

Pe langa Bitcoin, care este un activ solid atat ca investitie cat si ca moneda de plata, un incepator trebuie sa se uite si la:

Ethereum - A doua cea mai valoroasa criptomoneda (capitalizare de piata de 166 miliarde USD). Este un activ digital cu accent pe dezvoltarea aplicatiilor descentralizate (dApps) si pe eficientizarea sistemelor de plati globale.

Tether - Criptomoneda Tether este o moneda stabila (stablecoin) care este legata de dolarul american si fluctueaza in functie de USD, fapt ce separa moneda de volatilitatea asociata cu alte active digitale, cum sunt Bitcoin si Ethereum.

Investitia in criptomonede este populara deoarece ofera mai multe avantaje, cum ar fi diversificarea, potentialul de randament ridicat si utilitatea tehnologiei blockcain. Investitorii isi diversifica portofoliul ca o modalitate de a raspandi riscul, dar si pentru a creste sansele de a genera profit peste medie. Investitia in crypto este o optiune populara pentru diversificare, deoarece ofera profituri mai mari ca la bursa si activele digitale se pot folosi pentru a plati diverse bunuri si servicii. Cu toate acestea, retineti ca investitiile crypto sunt mai volatile decat actiunile la bursa si pot prezenta fluctuatii neasteptate.

Intrebari frecvente - investitii criptomonede

Pot alimenta contul de investitii crypto cu card bancar?
Da, poti alimenta contul de investitii criptomonede de pe platforma Tradesilvania cu orice card Visa/Mastercard.

Pot alimenta contul de investitii crypto prin transfer bancar?
Da, poti alimenta contul de investitii criptomonede de pe platforma Tradesilvania prin transfer bancar cu RON sau EUR.

Unde pot afla mai multe informatii legate de investitii crypto?
Tradesilvania pune la dispozitie pagina de blog, deschisa pentru toata lumea, si pagina cu informatii premium CryptoClub, deschisa pentru investitorii cu cont deschis pe platforma noastra.

Echipa Tradesilvania dezvolta constant platforma de tranzactionare crypto si aplicatia mobila, pentru ca investitorii incepatori in crypto sa aiba cea mai buna experienta de investitii in criptomonede din Romania.

Deschide un cont Tradesilvania pe persoana fizica sau juridica si tranzactioneaza crypto pe platforma premium de investitii din Romania!

Deschide-ți cont și începe să investești sau tranzactionezi chiar astăzi