Maker DAO - Dai (DAI) - disponibil in platforma Tradesilvania

Maker DAO - Dai (DAI) - disponibil in platforma Tradesilvania

Protocolul Maker, cunoscut și ca sistem Multi-Collateral Dai permite utilizatorilor să genereze Dai, prin mobilizarea de active constituite ca garanție, aprobate de către „Maker Governance.” Maker Governance este procesul organizat și operat de către comunitate, prin care sunt gestionate variate aspecte ale protocolului Maker. Dai este o criptomonedă descentralizată, imparțială și susținută de garanții reale, fiind raportată la dolarul american. Rezistentă la hiperinflație, datorită volatilității sale scăzute, Dai oferă libertate economică și oportunități, tuturor oamenilor, de pretutindeni.

Dai este deținută fie în portofele electronice, fie în cadrul platformelor și este susținută de către Ethereum și alte rețele blockchain cunoscute. Aceasta este ușor de generat, accesat și utilizat. Utilizatorii generează Dai prin depozitarea de active constituite ca garanție, în Maker Vaults, în cadrul protocolului Maker. Aceasta este modalitatea prin care Dai este pus în circulație și prin care utilizatorii obțin acces la lichidități. Alții obțin Dai prin achiziționare de la brokeri sau exchange-uri, sau pur și simplu îi primesc ca modalitate de plată.

Odată generată, cumpărată sau primită, Dai poate fi utilizată în același mod ca orice altă criptomonedă: poate fi trimisă altora, poate fi folosită ca metodă de plată pentru bunuri și servicii și poate fi deținută sub formă de economii, printr-o opțiune a Maker Protocol, numită Dai Savings Rate (DSR).

Fiecare Dai aflată în circulație este direct susținută de garanții reale excedentare, ceea ce înseamnă că valoarea garanțiilor reale este mai mare decât valoarea creanței Dai, iar toate tranzacțiile Dai pot fi urmărite public, în rețeaua Ethereum.

Proprietățile Dai:

1.       Depozit de valoare

Depozitul de valoare este un activ ce își păstrează valoarea, fără a se deprecia în mod semnificativ de-a lungul timpului. Deoarece Dai este un stablecoin, acesta este creat să funcționeze ca depozit de valoare, chiar și pe o piață volatilă.

2.       Mijloc de schimb

Mijlocul de schimb este orice reprezintă un standard de valoare și este utilizat pentru a facilita vânzarea, achiziția, sau schimbul bunurilor și serviciilor. Stablecoin-ul Dai este utilizat în întreaga lume, pentru toate tipurile de tranzacții.

3.       Unitate de cont

O unitate de cont este o unitate de măsură standardizată, a valorii utilizate pentru stabilirea prețurilor bunurilor și serviciilor. În prezent, Dai are un preț țintă de 1 USD (1 Dai = 1 USD). În timp ce Dai nu este utilizată că măsură standard a valorii în lumea off-chain, aceasta funcționează ca unitate de cont in cadrul protocolului Maker și în cadrul unor dapps.

4.       Standard de amânare a plăților

Dai este utilizată pentru achitarea datoriilor în cadrul protocolului Maker. Acest beneficiu separă Dai de restul stablecoins.

De cand se poate tranzactiona DAI pe platforma ?

Criptomoneda DAIse va putea tranzactiona pe platforma Tradesilvania incepand cu data 21.11.2020 ora 10:00.

Perechi DAI

Pentru inceput Dai (DAI) se va putea tranzactiona in pereche cu RON si EURO.

Echipa Tradesilvania