Monede Virtuale 2021 - Cele mai tranzactionate monede virtuale

In anul 2021 monedele virtuale au avut o crestere puternica iar piata de monede virtuale a depasit volumul total de 2 trilioane de USD. Mai jos, vom examina unele dintre cele mai importante monede digitale, altele decât Bitcoin.

Monede Virtuale 2021 - Cele mai tranzactionate monede virtuale

In anul 2021 monedele virtuale au avut o crestere puternica iar piata de monede virtuale a depasit volumul total de 2 trilioane de USD.  Mai jos, vom examina unele dintre cele mai importante monede digitale, altele decât Bitcoin. În primul rand, insa, un avertisment: este imposibil ca o listă ca aceasta să fie complet cuprinzatoare. Echipa Tradesilvania a verificat piata de monede virtuale si a facut o lista de cele mai tranzactionate monede virtuale in anul 2021.

Moneda irtuala Bitcoin, adesea descris ca o criptomonedă, o monedă virtuală sau o monedă digitală – este o reprezentare a banilor care este complet virtuala. Este ca o versiune online a numerarului. Îl puteți folosi pentru a cumpăra produse și servicii, dar nu prea multe magazine acceptă Bitcoin încă.

Lansat în 2015, Ethereum este o platformă software descentralizată, bazată pe blockchain, open source, utilizată pentru propria sa moneda virtuala , Ethereum (ETH).  Acesta permite ca SmartContracts și Distributed Applications (ĐApps) să fie construite și rulate fără nicio perioadă de nefuncționare, fraudă, control sau interferență de la o terță parte.

Moneda virtuala Ripple X oferă coduri open-source și instrumente pentru dezvoltatori pentru a accelera construirea unei tehnologii blockchain eficiente și interoperabile – promovând inovația în toate plățile globale și nu numai.

Moneda virtuala Litecoin (LTC sau Ł) este un proiect crypto peer-to-peer și software open-source lansat sub licența MIT / X11. Litecoin a fost un prim spinback bitcoin sau altcoin, începând din octombrie 2011. În detaliile tehnice, moneda virtuala Litecoin este aproape identic cu Bitcoin.

Moneda virtuala Tron este un protocol descentralizat bazat pe blockchain care își propune să construiască un sistem gratuit de conținut de divertisment la nivel mondial cu tehnologia blockchain și stocare distribuită. Protocolul TRON permite fiecărui utilizator să publice, să stocheze și să dețină date în mod liber.

Cardano este o rețea de monede virtuale ( criptomonede ) și un proiect open source care își propune să ruleze o platformă publică blockchain pentru contracte inteligente. Moneda virtuala internă a lui Cardano se numește Ada. Dezvoltarea proiectului este supravegheată și supravegheată de Fundația Cardano din Zug, Elveția.

Tezos este o rețea blockchain descentralizată, open-source, care poate executa tranzacții peer-to-peer și poate servi drept platformă pentru implementarea contractelor inteligente. Moneda virtuala nativă pentru blockchain-ul Tezos este tez care are simbolul XTZ.

Bitcoin Cash este o moneda virtuala creată în august 2017, dintr-o furcă Bitcoin. Bitcoin Cash a mărit dimensiunea blocurilor, permițând procesarea mai multor tranzacții și îmbunătățind scalabilitatea.

  • IOTA (MIOTA) - 2,779,530,283 MIOTA

IOTA este un registru distribuit open source și o criptomonedă proiectata pentru internet of things. Folosește un grafic aciclic pentru a stoca tranzacțiile în registrul său, motivat de o scalabilitate potențial mai mare față de registrele distribuite bazate pe blockchain.

Lumen (XLM) este criptomoneda nativă pentru Stellar, un sistem open source de plată blockchain. Scopul Stellar este de a conecta instituțiile financiare prin blockchain și de a oferi tranzacții ieftine pe piețele în curs de dezvoltare.

  • DogeCoin - 128,605,640,069 DOGE

Dogecoin este o moneda virtuala inventată de inginerii software Billy Markus și Jackson Palmer, care au decis să creeze un sistem de plată care să fie instantaneu, distractiv și fără taxe bancare tradiționale. Moneda virtuala Dogecoin prezintă chipul câinelui Shiba Inu din meme-ul „Doge” ca logo și omonim

  • Monero (XMR) - 17,853,239 XMR

Monero este o moneda virtuala axată pe confidențialitate lansată în 2014. Este un protocol open-source bazat pe CryptoNote. Folosește un registru public obscurat, ceea ce înseamnă că oricine poate trimite sau difuza tranzacții, dar niciun observator extern nu poate spune sursa, suma sau destinația.

Polkadot este un software care încearcă să stimuleze o rețea globală de computere pentru a opera un blockchain pe care utilizatorii își pot lansa și opera propriile blockchains. O rețea principală, numită lanț de releu, în care tranzacțiile sunt permanente și rețele create de utilizatori, numite parachains.

Moneda virtuala NEO este o platformă de contract inteligent, similară cu Ethereum, care a fost creată de o echipă de dezvoltatori din China și a fost cunoscută anterior ca Antshares. A fost conceput pentru a utiliza „tehnologia blockchain pentru digitalizarea activelor folosind contracte inteligente și limbaj de programare comun”.

  • Celsius (CEL) - 238,863,520 CEL

Moneda virtuala Celsius este mândru să ofere o platformă de servicii curate care au fost abandonate de marile bănci - lucruri precum dobânzi echitabile, comisioane zero și tranzacții rapide.

  • Nano (NANO) - 133,248,297 NANO

Moneda virtuala Nano (NANO), fost RaiBlocks (XRB), este o monedă digitală peer-to-peer. Este o criptomonedă descentralizată, open-source, bazată pe arhitectura graficului aciclic direcționat (DAG) și lansată sub licența FreeBSD.

Chainlink este o moneda virtuala care urmărește să stimuleze o rețea globală de computere pentru a furniza date fiabile, din lumea reală, contractelor inteligente care rulează pe blockchain-uri. Fiecare oracol din cadrul rețelei Chainlink este stimulat să furnizeze date exacte, deoarece fiecăruia i se atribuie un scor de reputație.

Tether este o moneda virtuala (criptomonedă ) controversată cu jetoane emise de Tether Limited. Tether a susținut anterior în mod fals că fiecare jeton era susținut de un dolar american, dar pe 14 martie 2019 a schimbat suportul pentru a include împrumuturi către companii afiliate.

  • Zcash (ZEC) - 11,250,531 ZEC

Zcash este o moneda virtuala care vizează utilizarea tehnologiei cripto pentru a oferi utilizatorilor săi o confidențialitate sporită în comparație cu alte criptomonede, cum ar fi Bitcoin. Zcash se bazează pe baza de cod a Bitcoin. Împărtășește multe asemănări, cum ar fi o aprovizionare totală fixă de 21 de milioane de unități.

Moneda virtuala Dash (Simbol: DASH) a fost creata în ianuarie 2014 pentru a fi cea mai ușor de utilizat și scalabilă criptomonedă. Dash a fost conceput pentru a îmbunătăți defectele percepute de Bitcoin, în special în ceea ce privește timpul tranzacției și confidențialitatea. Creatorii lui Dash consideră că este următorul pas logic către numerar complet digital.

EOS este moneda virtuala nativă pentru platforma blockchain EOS.IO cu capacități de contract inteligente. Compania Block. unul a creat EOS.IO în septembrie 2017 și are acum peste 100 de dapps cu mii de utilizatori activi zilnic. Permite crearea de aplicații descentralizate sau dapps de către dezvoltatorii de software.

Este un grup de bază de profesioniști în marketing, comunicații și design în comunitatea Ethereum.

  • VeChain (VET) - 64,315,576,989 VET

VeChain este o platformă blockchain concepută pentru a îmbunătăți gestionarea lanțului de aprovizionare și procesele de afaceri. Obiectivul său este de a eficientiza aceste procese și fluxul de informații pentru lanțuri de aprovizionare complexe prin utilizarea tehnologiei de distribuire a registrelor (DLT)

Binance este un exchange de criptomonede care oferă o platformă pentru tranzacționarea diferitelor criptomonede / monede virtuale. Începând din ianuarie 2018, Binance a fost cel mai mare schimb de criptomonede din lume în ceea ce privește volumul de tranzacționare.

  • Bitcoin SV (BSV) - 18,667,458 BSV

Bitcoin Satoshi Vision (SV) este o criptomonedă creată la sfârșitul anului 2018 prin forțarea blockchain-ului Bitcoin Cash și ajustarea protocolului cu dimensiuni mai mari de blocuri pentru a reduce taxele de tranzacție. Numele vine din credința susținătorilor săi că taxele mai ieftine se aliniază viziunii lui Satoshi Nakamoto pentru Bitcoin.

USD Coin (USDC) este o monedă virtuala/ digitala stabilă care este legată de dolarul SUA și rulează pe blockchain-ul Ethereum. Fiecare moneda virtuala USDC este susținut de un dolar deținut în rezervă. USDC a fost anunțat pentru prima dată la 15 mai 2018 de Circle și a fost lansat în septembrie 2018. În iunie 2019, circulau 343 milioane USDC.

Uniswap este un exchange de monede digitale/criptomonede descentralizat lider care rulează pe blockchain-ul Ethereum. Marea majoritate a tranzacționării criptografice are loc pe burse centralizate, cum ar fi Coinbase și Binance.

Algorand este un blockchain proof-of-stake (PoS) care acceptă contracte inteligente. … Fondat de profesorul MIT și beneficiarul premiului Turing Silvio Micali în iunie 2019, Algorand este conceput ca un blockchain scalabil și sigur, fără potențiale probleme de guvernanță, cum ar fi furculițele.

TrueUSD (TUSD) este o criptomonedă legată de USD, cunoscută și sub numele de stablecoin. TUSD este primul jeton de activ creat pe platforma TrustToken și oferă utilizatorilor atestări regulate de solduri garantate, garanție completă și protecție juridică împotriva deturnării de USD subiacente.

Pentru a incepe sa tranzactionezi monede virtuale iti poti crea un cont chiar azi pe tradesilvania.com - exchange de monede virtuale 100% romanesc