Non KYC crypto exchange – riscuri

Non KYC crypto exchange – riscuri

Fiecare detinator de criptomonede ( fie ca aceasta este Bitcoin, Ethereum, MultiversX  ) sau o moneda alternativa ( Altcoin) doreste sa aiba siguranta investitiei pe care o are in criptomonede si sa stie in acelasi timp ca respecta legea.

Daca doresti sa cumperi criptomonede, sa vinzi criptomonede sau sa faci doar trading de criptomonede printr-un exchange Non KYC trebuie sa stii la ce riscuri te expui si care sunt optiunile alternative pe care le ai pentru a tranzactiona in siguranta.
Un exchange crypto NON Kyc este o platforma care nu cere utilizatorilor identificarea si transmiterea documentelor de identificare si/sau a sursei fondurilor in momentul in care doreste sa faca o tranzactie de tip vanzare, cumparare sau trading crypto.
In lume exista platforme de exchnage crypto Non KYC care permit clientilor lor sa tranzactioneze crypto fara identificare. Este important sa te informezi cat mai detaliat ( DYOR – Do your own research ) in momentul in care utilizezi o platforma de acest tip pentru a evita eventuale pierderi de criptomonede

Iti prezentam cele mai importante riscuri asociate cu un exchange de criptomonede Non KYC pentru a putea lua o decizie informata despre modul in care doresti sa investesti in criptomonede:

* Risc crescut de fraudă și escrocherii. Un exchnage crypto Non KYC este mai atractiv pentru fraudatori, deoarece pot crea cu ușurință mai multe conturi de clienti in exchange și se pot deghiza în alți utilizatori. Acest tip de comportament  poate duce la situatii neplacute si la fraude care poti duce la pierderea criptomonedelor.

* Comisioane de trade crypto mai mari. Exchange-urile Non KYC impun comisioane mai mari de schimb intre criptomonede  decat exchange-urile KYC, pentru a compensa riscul crescut de fraudă și activitate criminala din platforma exchange Non Kyc.

 * Lichiditate crypto mai mica. Exchange-urile Non KYC au in mod obisnuit o lichiditate mai mica decat platformele KYC, ceea ce inseamna ca poate fi mai dificil sa gasiti cumparatori pentru criptomonedele pe care doriti sa le vindeti sau cumparati. Acest lucru poate duce la preturi mult mai mair pentru criptomonede  si slippage ridicat pentru tranzactii.

 *  Masuri de securitate mai slabe si riscuri cibernetice. Exchange-urile Non KYC tind sa aiba masuri de securitate mai slabe decat exchange-urile KYC, ceea ce le face mai susceptibile la atacuri cibernetice malitioase.

  * Risc crescut de spalare a banilor si alte activitati ilegale. Exchange-urile Non KYC sunt adesea utilizate de criminali pentru a spala bani si pentru  obtine alte venituri ilegale. Utilizatorii legitimi care doresc sa tranzactioneze intr-un exchange crypto Non KYC se expun riscurilor de a fi asociati cu acest activitati ilicite.

 * Lipsa supravegherii  si conformitatii din partea autoritatilor de reglementare. Exchange-urile Non KYC nu sunt adesea supuse aceluiasi nivel de supraveghere din partea autoritatilor de reglementare ca exchange-urile KYC ( Know your Customer). Utilizatorii si clientii unui exchange Non KYC nu au protectii impotriva fraudelor si nu au metode de solutionare a a disputelor in cazul unor probleme cu tranzactiile.

*  Dificultate la retragerea fondurilor FIAT sau crypto din platforma. Unele exchange-uri Non KYC pot face dificila sau imposibila retragerea fondurilor utilizatorilor, mai ales daca sunt sume mari. Acest lucru poate lasa utilizatorii blocati cu activele lor cripto pe exchange.

*  Risc de închidere a exchange-ului. Exchange-urile Non KYC au risc continuu sa fie inchise de catre autoritați, mai ales daca sunt investigate pentru facilitarea spalarii banilor sau alte activitati criminale. In aceste cazuri clientii pot pierde toate criptomonedele din platforma Non KYC

* Dificultate la recuperarea activelor furate. Daca activele cripto pe care le detineti sunt furate de pe un exchange Non KYC, poate fi imposibil sa le recuperați. Organele de aplicare a legii și institutiile financiare pot fi reticente sa va ajute, deoarece s-ar putea sa nu doreasca să fie asociate cu un exchange Non KYC.


Riscurile asociate cu utilizarea exchange-urilor de criptomonede Non KYC sunt semnificative. Este important asa evaluati aceste riscuti inainte de a utiliza un exchange Non KYC.

 

Ce solutii sigure alternative de tranzactionare exista ( Tradesilvania KYC crypto platform)

Pentru a avea access la support, date de contact ale platformei, servicii care sunt reglementate de catre autoritati puteti folosi solutiile de schimb crypto KYC pentru moneda FIAT in criptomonede ( cumperi crypto cu RON sau Euro) sau exchange crypto crypto care sunt disponibile in platforma spot Tradesilvania.com .

Inregistrarea dureaza cateva minute si ai access la peste 100 de criptomonede si la cele ami avansate servicii crypto din Romania.