PAX Gold – token digital garantat cu aur

PAX Gold – token digital garantat cu aur

PAX Gold (PAXG) este un activ digital garantat cu aur, oferit de creatorii celui de-al treilea cel mai mare stablecoin de pe piața criptomonedelor, Paxos Standard (PAX).

Timp de milenii, aurul a fost unul dintre cele mai populare active, în mare parte datorită atributelor sale istorice, de standard monetar infailibil, standard încă folosit și respectat până în zilele noastre. Unele dintre aceste proprietăți includ raritatea, stabilitatea chimică, maleabilitatea și statutul său universal de activ prețios.

Fiind un bun fizic cu atât de multe atribute, aurul a rezistat ca activ de refugiu și în vremuri de criză, și continuă să fie un activ cheie în portofolii diversificate. În acest context, PAXG oferă un token crypto garantat cu un lingou de aur, de o uncie troy, London Good Delivery.

Lansată în septembrie 2019, compania fintech Paxos a optat pentru permiterea deținerii de aur de către utilizatori, cu beneficiile unui token digital, precum viteza și mobilitatea. Instrumentul este depozitat în seifuri profesionale din Londra, înlesnind astfel rambursarea PAXG sub formă de aur fizic, acreditat LBMA.

Din punct de vedere semi-tehnic, PAX Gold este un token ERC-20, dezvoltat în rețeaua blockchain Ethereum, ceea ce înseamnă că poate fi integrat de orice serviciu, exchange, sau portofel digital ce integrează protocolul ETH. CEO-ul și co-fondatorul Paxos, Charles Cascarilla a făcut aluzie la faptul că aurul fizic este dificil de tranzacționat sau divizat, și chiar mai greu de folosit, contra altor tipuri de investiții. Ca atare, țelul inițial al proiectului a fost actualizarea investițiilor cu aur fizic pentru secolul XXI, folosind Ethereum.

PAX Gold intră sub incidența acelorași convenții ca Paxos Standard (un stablecoin ce permite utilizatorilor să schimbe dolari pentru tokeni Paxos Standard). PAXG oferă o soluție abilitată de custodie, reglementată de NYDFS. Pe scurt, aceasta înseamnă că token-ul trebuie să respecte anumite standarde de transparență și stabilitate, pentru a putea rămâne pe piață. Paxos lucrează anual cu firme precum Deloitte și Grant Thornton pentru operațiuni de audit intern, ceea ce oferă un anumit nivel de garanție pentru investitorii care se îndoiesc de token-ul digital.

Cel mai evident caz de utilizare a PAXG este posibilitatea oferită utilizatorilor, de a achiziționa și deține tokeni de aur digitali, fără a trebui să dețină fizic lingouri de aur. În timp ce PAXG se mândrește cu rambursarea rapidă în aur, mai oferă și posibilități precum folosirea bunurilor contra altor active digitale și transferarea tokenilor PAXG oriunde în lume, oferind astfel token-ului o varietate de aplicații în cadrul ecosistemului piețelor financiare digitale.

PAXG nu operează în vid și nu este singura criptomonedă garantată cu aur, de pe piață. De fapt, Tether Gold (XAUT) este unul din principalii săi competitori și oferă beneficii similare, deținând aproximativ 86 milioane $ în capitalizare de piață.

În cele din urmă, PAXG este al doilea cel mai popular token garantat cu aur, pe piața de criptomonede și este programat să joace un rol foarte important, chiar major, în economia activelor tokenizate ce se apropie cu pași repezi.

Momentan, un token PAX Gold este echivalentul a 1785 $, cu o capitalizare totală de 9 trilioane de dolari pe piața aurului.

Echipa Tradesilvania