Proiecte NFT in Romania 2022

Proiecte NFT in Romania 2022

Intr-o lume tot mai digitala, spatiul NFT castiga tot mai mult teren in lumea investitiilor si in cea a artelor. Popularitatea proiectelor blockchain bazate pe Non Fungible Tokens au facut ca acestea sa fie dezvoltate si in Romania. In acest articol, exploram cinci proiecte NFT romanesti care au captat atentia ecosistemului crypto local.

Colectia NFT “Stramosi”

Colectia include 10.000 de imagini inspirate din folclorul romanesc si din caracteristicile fizice ale diferitelor personalitati din istoria romaneasca, cum sunt Mihail Sadoveanu si George Enescu. Costul unui astfel de NFT este 1 EGLD, fiind un proiect dezvoltat de compania sibiana Elrond.

Conform fondatorilor proiectului, initiativa sustine turismul romanesc, prin dezvoltarea unei platforme de turism bazata pe tehnologia blockchain. Fondurile adunate din vanzarea de “Stramosi” vor fi utilizate pentru a ajuta antreprenorii din turism si pentru a accelera digitalizarea turismului local.

Colectia NFT “Virtual Romans”

Este o colectie de 10.000 imagini NFT inspirate de imperiul roman, dar si de alte evenimente si personaje istorice. Proiectul este bazat pe tehnologia blockchain Elrond, iar echipa din spatele colectiei NFT planuieste sa foloseasca fondurile din vanzare pentru dezvoltarea unui proiect in spatiul realitatii virtuale.

Pe langa initiativa din domeniul realitatii virtuale, echipa din spatele proiectului “Virtual Romans” doreste sa foloseasca fondurile pentru donatii si diverse programe de educatie in spatiul blockchain. Echipa a introdus si un sistem de recompense pentru cei care vor cumpara bunurile NFT.

Colectia NFT  “Safari Academy”

Proiectul romanesc de NFT are ca misiune sustinerea oamenilor defavorizati din Africa si protejarea speciilor pe cale de disparitie. Colectia include 9.999 de Non Fungible Tokens, bazate pe animale precum leul, rinocerul, gorila si elefantul.

Echipa a setat un pret de presale la 0.07 Ethereum si un pret de 0,1 ETH dupa presale. Pentru a incuraja participarea, echipa din spatele colectiei “Safari Academy” a anuntat o tragere la sorti pentru o masina Tesla, fiind un beneficiu pentru cei inscrisi la presale.

Colectia NFT “Deainostri”

Colectia include 5500 de Non Fungible Tokens inspirate din personaje cu renume in istoria si arta romaneasca, cum sunt Vlad Tepes, Mihai Eminescu sau Mihai Viteazul. Proiectul romanesc, dezvoltat pe reteaua blockchain Elrond, isi propune sa sustina initiative comerciale autohtone.

Echipa din spatele proiectului NFT a dezvoltat si un sistem de staking, prin care detinatorii de NFT sunt rasplatiti cu un procent din valoare bunurilor digitale detinute. In plus, proiectul dispune de o platforma de merchandise, prin care detinatorul de NFT primeste un anumit comision din vanzarea unui articol listat.

Colectia NFT  “Transylvania Horrors”

Este o colectie dezvoltata de compania Transylvania Metaverse pentru un joc de tip play to earn (p2e). Un joc de tip p2e ofera utilizatorilor sansa de a genera criptomonede in functie de timpul petrecut in joc. Colectia include o serie de 12 personaje, fiecare cu 10.000 de imagini NFT unice, inspirate din istoria si cultura romaneasca, cu accent pe personajul lui Dracula.

In momentul in care se face mint la NFT, adica se genereaza bunul digital, fiecare detinator va primi in portofelul Ethereum numarul de Non Fungible Tokens cumparat in presale. Fiecare detinator de NFT poate sa vanda sau sa colectioneze bunurile digitale pe orice platforma NFT, cum este Opensea. Pretul unui NFT Transylvania Horrors variaza intre 0.08 si 0.15 ETH.

Fiecare detinator de NFT primeste 1000 unitati de $BLOOD, token-ul nativ jocului care poate fi folosit pentru a achizitiona elemente virtuale din joc. In acelasi timp, colectia NFT are un aspect umanitar, echipa anuntand ca 5% din incasarile venite din vanzarea de Non Fungible Tokens merge la organizatii caritabile.

Spatiul NFT romanesc este in continua dezvoltare. Potrivit unui studiu organizat de Ipsos si Tradesilvania, 50% din romanii cu acces la internet au auzit de Non Fungible Tokens. Ponderea este semnificativ mai mare in randul celor care sunt familiarizati si cu criptomonedele.

In acelasi timp, 20% din respondentii care au auzit de ecosistemul NFT detin astfel de Non Fungible Tokens. Din nou, ponderea este ridicata in randul romanilor care sunt interesati de domeniul crypto. Studiul mai subliniaza faptul ca 4 din 5 respondenti care au auzit de NFT intentioneaza sa achizitioneze Non Fungible Tokens.

Aceste statistici indica spre faptul ca romanii utilizatori de internet sunt pregatiti pentru o adoptare accelerata a criptomonedelor si pentru o explorare mai amanuntita a ecosistemului NFT.

Platforma premium de tranzactionare Tradesilvania ofera acces la 55 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care permite clientului sa acceseze portofoliul de criptomonede oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de Savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!