Rolul criptomonedelor intr-un portofoliu de investitii

Rolul criptomonedelor intr-un portofoliu de investitii

Un portofoliu de investitii ar trebui as cuprinda aproximativ 5-6 instrumente financiare diferite, iar unul dintre acestea poate veni dinspre zona criptomonedelor si activelor digitale. Un procent standard de alocare pentru criptomonede intr-un portofoliu de investitii este intre 5 si 8%.

Inainte de a include criptomonede in portofoliu de investitii, un investitor trebuie sa citeasca materiale informative si sa se familiarizeze cu piata crypto. Criptomonedele pot reprezenta un instrument financiar eficient pentru diversificarea portofoliului de investitii, dar necesita mai multa educatie din partea investitorului, datorita volatilitatii.

Rolul criptomonedelor intr-un portofoliu de investitii este de a diversifica detinerile si de a oferi un instrument financiar cu randament ridicat. Este de recomandat ca un portofoliu sa includa si investitii pe piata de capital, investitii imobiliare sau alte tipuri de active cu care este confortabil un investitor.

Conform unor experti, un portofoliu de investitii cu adevarat solid incepe de la 10.000 EUR, fie ca este vorba de piata de capital sau alte piete. Pana in acel moment, un potential investitor trebuie sa faca eforturi pentru a se educa din punct de vedere financiar.

In acelasi timp, un investitor trebuie sa cunoasca diferenta dintre diversificare si ramificare, deoarece investitia in 20 de proiecte dintr-o singura piata nu reprezinta o metoda de diversificare a portofoliului.

Alocarea criptomonedelor intr-un portofoliu de investitii se face si in functie de riscul asumat. Se poate incepe cu 2%, iar in functie de randament si informarea despre criptomonede se poate urca la 3-5% sau chiar 10%, in functie de strategia aleasa de investitor.

Aflati mai multe despre rolul criptomonedelor intr-un portofoliu de investitii, in cadrul emisiunii Crypto Club, realizata de Ziarul Financiar, in parteneriat cu platforma premium de tranzactii crypto Tradesilvania.com: