Știri blockchain - CEO-ul Cypherium prevede utilizarea CBDC pentru plăți transfrontaliere - Profiturile DeFi au scăzut cu 42% în pofida creșterii prețului tokenilor - Terminal de containere se alătură platformei blockchain TradeLens – 18-08-2020

Sky Guo, fondatorul Cypherium blockchain prevede că, CBDC pentru plăți transfrontaliere este ceva ce se va întâmpla „în următorii câțiva ani”, sau „chiar mai devreme”.

Știri blockchain - CEO-ul Cypherium prevede utilizarea CBDC pentru plăți transfrontaliere - Profiturile DeFi au scăzut cu 42% în pofida creșterii prețului tokenilor - Terminal de containere se alătură platformei blockchain TradeLens – 18-08-2020

CEO-ul Cypherium prevede utilizarea CBDC pentru plăți transfrontaliere

Sky Guo, fondatorul Cypherium blockchain prevede că, CBDC pentru plăți transfrontaliere este ceva ce se va întâmpla „în următorii câțiva ani”, sau „chiar mai devreme”.

Guo a declarat în cadrul unui interviu, ca dezvoltarea CBDC în cadrul băncilor centrale face din ce în ce mai posibil ca țări precum, China, America și țări din UE să preia conducerea și să experimenteze cu plățile transfrontaliere, mai devreme decât era de așteptat.

Guo a mai subliniat faptul că țările aprobă CBDC în mod diferit și utilizează sisteme și tehnologii diferite, iar dacă problemele de interoperabilitate între lanțuri nu sunt rezolvate, barierele precum interacționarea cu diferite sisteme de plăți ar putea preveni adoptarea la nivel global a CBDC.

„CBDC se împart în principiu în două categorii: vânzare cu amănuntul și vânzare en-gros. CBDC pentru retail sunt folosite pentru cumpărături zilnice, iar cele en-gros sunt folosite pentru tranzacții interbancare și au un trafic scăzut.”

Guo a declarat că Cypherium blockchain, care este o combinație între algoritmii proof-of-work (PoW) și HotStuff a dezvoltat deja o soluție pentru interoperabilitatea dintre lanțuri.  (Sursa EN)

Profiturile DeFi au scăzut cu 42% în pofida creșterii prețului tokenilor

Deși industria DeFi este în expansiune anul acesta, un nou raport sugerează că profiturile au scăzut, în pofida unei creșteri uriașe a prețului tokenilor. Raportul pentru al doilea trimestru al anului, efectuat de Bankless, un newsletter bazat pe DeFi al fondatorului Mythos Capital, Ryan Sean Adams, a dezvăluit faptul că profiturile au scăzut cu 42% , de la 5.5 milioane de $ în primul trimestru, la 3.9 milioane $ în cel de-al doilea. Descoperirile sunt cumva surprinzătoare, luând în calcul faptul că majoritatea tokenilor ce au legătură cu DeFi au fost în creștere.

Un factor important l-a constituit schimbarea efectuată de MakerDAO pentru taxa de stabilitate, ce a fost dusă la 0%, în urma crizei cripto de la jumătatea lunii martie. Rata Economiilor Dai (DSR), care era anterior la 8% a scăzut de asemenea la 0%. Dai era tranzacționat la un maxim de 1.08 $ în timpul crizei, astfel că DSR a fost scăzută pentru a încuraja debitorii. Această schimbare a făcut ca profiturile Maker să scadă de la 1.2 milioane $ în primul trimestru, la 150 000 $ în cel de-al doilea. DSR nu și-a revenit de atunci și a rămas la 0%. (Sursa EN)

Terminal de containere se alătură platformei blockchain TradeLens

Primul terminal de containere, privat, din Sri Lanka, South Asia Gateway Terminals, sau SAGT s-a alăturat recent platformei de tranzacționare blockchain a IBM și Maersk, TradeLens. Acesta este primul terminal din țară care adoptă tehnologia blockchain pentru a-și digitaliza procesele de tranzacționare.

SAGT reprezintă o verigă importantă în desfășurarea comerțului la nivel global și procesează anual mai mult de două milioane de containere. Integrarea platformei TradeLens în operațiunile sale va duce la digitalizarea documentațiilor și eficientizarea fluxului de date, primit din ecosistemul lanțului global de aprovizionare.

Terminalul va putea să înregistreze cu ușurință informații cu privire la transportatori, companii maritime, porturi și alți intermediari implicați în lanțul de aprovizionare. Prin furnizarea de transparență la nivelul fluxului de containere, TradeLens plănuiește să îmbunătățească eficiența operațională a terminalului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.