Știri blockchain & cripto - Tim Draper: „Kamala Harris poate învăța cripto” - Upgrade-ul Chrysalis al IOTA crește viteza rețelei de 50 de ori - Insulă Coreeană își asigură siguranța turiștilor cu o aplicație blockchain – 20-10-2020

Kamala Harris este de origine californiană, iar cariera sa politică a fost în mare parte concentrată asupra statului său de origine. Aceasta a ...

Știri blockchain & cripto - Tim Draper: „Kamala Harris poate învăța cripto” - Upgrade-ul Chrysalis al IOTA crește viteza rețelei de 50 de ori - Insulă Coreeană își asigură siguranța turiștilor cu o aplicație blockchain – 20-10-2020

Tim Draper: „Kamala Harris poate învăța cripto”

Kamala Harris este de origine californiană, iar cariera sa politică a fost în mare parte concentrată asupra statului său de origine. Aceasta a fost procuror districtual în San Francisco, iar în prezent își reprezintă statul în senat.

Draper provine la rândul său, dintr-o familie cu fundal politic; bunicul său a fost primul ambasador al SUA la NATO. Draper însuși a fost activ politic de asemenea. În 2014, acesta a depus o petiție pentru împărțirea Californiei în șase state mai mici. Întrebat despre așteptările sale în ceea ce o privește pe Harris în legătură cu blockchain, în caz că va deveni următorul vicepreședinte, Draper a răspuns că:

„…cred că poate învăța cripto. Ar trebui să-i facem rost de un portofel Bitcoin, asta în cazul în care nu deține deja unul.”  (Sursa EN)

Upgrade-ul Chrysalis al IOTA crește viteza rețelei de 50 de ori

Proiectul IOTA a finalizat cu succes upgrade-ul Chrysalis, permițând astfel rețelei să gestioneze până la 1000 de tranzacții pe secundă, ceea ce înseamnă că este de 50 de ori mai rapidă decât înainte, când efectua maxim 20 TPS.

Conform unei postări pe blog a IOTA, IOTA 1.5, sau Chrysalis este acum funcțională. Upgrade-ul este menit ca etapă intermediară înaintea desființării Coordonatorului din rețeaua IOTA. Coordonatorul este un server centralizat, administrat de dezvoltatorii IOTA, care creează puncte de control în istoricul tranzacțiilor sale.

În cazul Chrysalis, timpul de confirmare al tranzacțiilor, la transferurile de tokeni în mainnnet-ul IOTA a fost redus la patru secunde în unele cazuri, adică de opt ori mai rapid decât înainte.

Este de asemenea posibil, ca rețeaua să poată gestiona mai mult de 1000 tranzacții pe secundă – în timpul testării testnet-ului la nivel de comunitate, IOTA a declarat că rețeaua putea ajunge la 1500 tranzacții pe secundă.

Există trei etape în testnet-ul oficial pentru upgrade, numite după stadiile creării mierii: Pollen, Nectar și Honey (Polen, Nectar și Miere).

Rețeaua a anunțat că a început prima etapă, Pollen, în iunie. Nectar, așteptată în al treilea trimestru al anului, trebuie să furnizeze implementare totală a modulelor Coordicide, înaintea lansării mainnet. Participanții la rețea pot genera „nectar” sau recompense pentru găsirea bug-urilor sau a potențialilor vectori de atac.

Ultima etapă a testnet-ului pentru IOTA 2.0, Honey, va încorpora toate modulele finale ale Coordicide, reprezentând prima versiune a IOTA 2.0, sau un mainnet IOTA complet descentralizat. Finalizarea upgrade-ului pentru mainnet este așteptată la începutul anului 2021. (Sursa EN)

Insulă Coreeană își asigură siguranța turiștilor cu o aplicație blockchain

Jeju, o insulă sudică din Coreea de Sud este una dintre cele mai populare destinații turistice pentru coreeni și are aproximativ 15 milioane de vizitatori anual. Acum, vizitatorilor li se solicită să utilizeze o aplicație bazată pe tehnologie blockchain, pentru identitate descentralizată (DID), ce pretinde să ofere urmărirea contactelor COVID-19 într-un mod privat și securizat. Provincia Jeju a încheiat un acord cu compania blockchain ICONLOOP din Coreea de Sud, pentru introducerea sistemului.

Vizitatorii vor trebui să descarce aplicația mobilă Zzeung în momentul în care ajung pe insulă și vor avea identitatea verificată prin utilizarea unui serviciu coreean de telecomunicații. O acreditare verificabilă va fi emisă la sfârșitul procesului, printr-o rețea publică blockchain, pentru a garanta că nu există nici un fals și nici informații modificate.

Vizitatorii vor trebui să seteze o autentificare prin amprentă sau prin cod PIN, ce vor fi stocate într-o rețea blockchain privată. Informațiile despre identitatea fiecărui vizitator, orice înregistrări ale locurilor în care aceștia merg vor fi separate, pentru a asigura confidențialitatea. Datele sunt private până în momentul în care este descoperit un caz de COVD-19. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.