Știri blockchain - Crypto este „Pre-CompuServe” și încă la începuturile sale - Blocko va dezvolta un sistem de creditare bazat pe blockchain - Crypto exchange indian lansează platformă de educație blockchain - 08-07-2020

John Wolpert , co-fondatorul protocolului Baseline și dezvoltatorul ConsenSys a declarat că...

Știri blockchain - Crypto este „Pre-CompuServe” și încă la începuturile sale - Blocko va dezvolta un sistem de creditare bazat pe blockchain - Crypto exchange indian lansează platformă de educație blockchain - 08-07-2020

Crypto este „Pre-CompuServe” și încă la începuturile sale

John Wolpert , co-fondatorul protocolului Baseline și dezvoltatorul ConsenSys a declarat că încă suntem cu zeci de ani în urmă, atunci când vorbim de adoptarea mainstream a activelor crypto și a tehnologiilor distributed ledger.

Wolpert a comparat traiectoria criptomonedelor, cu dezvoltarea internetului, de la conceperea sa în 1969, contrazicând insistent analogiile dintre Bitcoin și internetul anilor ’90. Dezvoltatorul ConsenSys susține că încă suntem la 15-20 de ani distanță de încorporarea blockchain în viața de zi cu zi: „Abia atunci vom vedea că îi pot lăsa bacșiș croitoresei mele în Guatemala, pentru croiala grozavă a cămășii, fără ca acel bacșiș să fie preluat de către șeful ei. Mi-ar plăcea să văd asta – cincisprezece ani, probabil douăzeci.”

„Chiar dacă stabilești o relație unu la unu , de la an la an între adoptarea blockchain și felul în care s-a dezvoltat internetul, suntem pre-CompuServe acum.”

Mai devreme anul acesta, banca multinațională de investiții Deutsche Bank AG a publicat un raport ce compară în mod similar dezvoltarea crypto cu cea a începuturilor internetului. Cu toate acestea, raportul menționează că internetul a atras 500 de milioane de utilizatori după 8 ani de existență, pe când crypto a atras doar 50 de milioane de utilizatori pentru aceeași perioadă de timp.   (Sursa EN)

Blocko va dezvolta un sistem de creditare bazat pe blockchain

Ramura de cercetare a Islamic Development Bank Group din Arabia Saudită își propune să dezvolte un sistem de management al creditelor bazat pe blockchain. Pentru a obține aceasta, Institutul Islamic de Cercetare și Formare (IRTI), a încheiat un parteneriat cu Blocko, furnizorul blockchain al Samsung. Parteneriatul face parte din consorțiul regional E24P, lansat de către Blocko de-a lungul Orientului Mijlociu, Africii și Asiei de Sud-Est.

Întrucât este preconizat ca industria financiară islamică să crească de la 2 trilioane $ la 3.78 trilioane, până în 2022, Dr. Sami Al Suwailem, director general al IRTI a declarat că încă există provocări tehnice și economice care „nu permit o adevărată înflorire a industriei.” Spre deosebire de organizațiile financiare tradiționale, băncile islamice nu percep dobândă la împrumuturi și nu penalizează rău-platnicii. Mai curând, aceștia aplică o taxă de întârziere, care este ulterior donată în scopuri caritabile.

Sistemul de management smart credit, dezvoltat de E24P și IRTI, ce va fi bazat pe hibridul blockchain Aergo, va folosi un mecanism de stimulare, ce va încuraja rambursările la timp.  (Sursa EN)

Crypto exchange indian lansează platformă de educație blockchain

CoinDCX, un exchange de criptomonede indian, a lansat o platformă educațională, dedicată blockchain și criptomonedelor. Platforma Learn a CoinDCX este o academie blockchain și crypto, ce oferă ghiduri, articole, cursuri și prezentări. Sumit Gupta, CEO și co-fondator a declarat că, „cu potențialul de a accelera incluziunea financiară în India, cât și deschiderea către noi forme de investiții, criptomonedele pot fi în folosul tuturor. Cu toate acestea, pentru ca cetățenii indieni să beneficieze pe deplin de crypto, trebuie să punem bazele, printr-o educație corespunzătoare. Cu DCX Learn, vrem să înarmăm utilizatorii cu setul de cunoștințe necesar pentru a naviga pe piețele crypto.”

Platforma urmărește să explice conceptele criptomonedelor prin infografice, tutoriale video și conținut ce va fi ușor de înțeles pentru începători. DCX susține că utilizatorii informați cad pradă mai greu escrocheriilor și pierd mai greu private keys de la portofelele electronice. Mai mult de atât, exchange-ul declară că persoanele care înțeleg tehnologia blockchain pot determina mai bine dacă aceasta le poate îmbunătăți sau nu afacerea. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.