Știri blockchain & crypto - Iota - prima etapă în devenirea unei „rețele complet descentralizate”- Moneda Ghost lansată ca metodă de plată la automate – 28-11-2020

Iota, un proiect blockchain important, proiectat pentru Internet of Things, sau IoT, a intrat în faza inițială ce va duce la upgradarea rețelei către IOTA 2.0.

Știri blockchain & crypto - Iota - prima etapă în devenirea unei „rețele complet descentralizate”- Moneda Ghost lansată ca metodă de plată la automate – 28-11-2020

Iota - prima etapă în devenirea unei „rețele complet descentralizate”

Iota, un proiect blockchain important, proiectat pentru Internet of Things, sau IoT, a intrat în faza inițială ce va duce la upgradarea rețelei către IOTA 2.0.

Conform unei postări pe blog, utilizatorii pot acum descărca noua versiune Pollen, în primul test de rețea IOTA, complet descentralizat. Lansarea reprezintă prima fază din tranziția Iota, către IOTA 2.0. În foaia sa de parcurs, fundația Iota a stabilit trecerea prin trei etape până la „Coordicide”, un eveniment ce va reprezenta înlăturarea permanentă a coordonatorului Iota. Coordonatorul a fost un element de bază în rețeaua IOTA, reprezentând o aplicație administrată de fundația IOTA, pentru a confirma în mod digital validitatea tranzacțiilor.

Prin lansarea Pollen, proiectul Iota marchează primul moment de referință până la Coordicide. Dominik Schiener, co-fondator al Iota, a declarat că:

„După ani de cercetări intensive, testări riguroase și eforturi neobosite din partea inginerilor noștri, suntem mândri că în cele din urmă putem invita pe toată lumea să participe la acest moment, atât de important pentru proiectul IOTA. Pollen marchează începutul primului Distributed Ledger complet descentralizat, scalabil și fără comisioane, din lume, ceea ce reprezintă promisiunea făcută de IOTA, încă din prima zi.”

Împreună cu celelalte faze, numele testnet-ului oficial al lansării rețelei IOTA 2 este o analogie la cele trei stadii de creare a mierii:  Pollen, Nectar și Honey. Prin urmare, Pollen este programat să servească drept bază de cercetare pentru validarea conceptelor Coordicide, precum și ca stimul pentru anumiți vectori de atac. Conform fundației, este de așteptat ca faza Pollen să finalizeze specificațiile Coordicide, furnizând „schița finală pentru IOTA 2.0.”

Cea de-a doua fază, Nectar, urmează să furnizeze o implementare completă a modulelor Coordicide într-un testnet stimulat. Etapa Nectar urmărește testarea rețelei pentru erori, sau probleme, înaintea lansării mainnet. Este de așteptat ca etapa să fie lansată în al treilea trimestru al anului 2020 și va permite participanților la rețea să genereze „nectar”, sau recompense pentru găsirea de bug-uri sau potențiali vectori de atac.

Honey, ultimul candidat la lansarea IOTA 2.0 va încorpora toate modulele finale ale Coordicide, reprezentând prima versiune a IOTA 2.0, sau mainnet-ul IOTA, complet descentralizat. Schiener susține că fundația se așteaptă ca rețeaua să intre în faza Honey în primul trimestru din 2021.    (Sursa EN)

Moneda Ghost lansată ca metodă de plată la automate

Ghost Coin, moneda proof-of-stake aflată sub conducerea lui John McAfee, poate fi de acum utilizată la automate la Disneyland în Hong Kong.

Ghost a anunțat pe Twitter că a încheiat un parteneriat cu sistemul de plăți crypto ivendPay, pentru lansarea monedei în peste 60 de automate din Hong Kong, chiar și în cele din Disneyland Hong Kong.

„Inițial, când am lansat $GHOST, viziunea noastră era de a ne focusa atât pe #confidențialitate, cât și pe adopția în rândul utilizatorilor.”

Moneda și exchange-ul au fost lansate în contextul controversei create în jurul lor. Exchange-ul Ghost a înlocuit exchange-ul McAfeeDEX. Controversatul și excentricul McAfee a fost luat în vizor după ce s-a constatat că părți din Cartea Albă a Ghost fuseseră „copy-pasted”din Cartea Albă a protocolul open-source  PIVX. McAfee a recunoscut plagiatul, dar a amenințat totuși să dea în judecată PIVX pentru defăimare.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.