Știri blockchain & crypto - Nou studiu al FEM relevă problemele cu care se confruntă standardele blockchain și crypto - Stake de un miliard de ZIL în primele ore după ce Zilliqa îmbrățișează DeFi – 17-12-2020

Un studiu efectuat de către Forumul Economic Mondial și Global Blockchain Business Council dezvăluie motivele pentru care ...

Știri blockchain & crypto - Nou studiu al FEM relevă problemele cu care se confruntă standardele blockchain și crypto - Stake de un miliard de ZIL în primele ore după ce Zilliqa îmbrățișează DeFi – 17-12-2020

Nou studiu al FEM relevă problemele cu care se confruntă standardele blockchain și crypto

Un studiu efectuat de către Forumul Economic Mondial și Global Blockchain Business Council dezvăluie motivele pentru care industriei blockchain încă îi lipsesc standardele bine definite, la nivel global.

Denumit Global Standard Mapping Initiative, studiul relevă faptul că lacunele, divergențele și suprapunerile din standardele industriei blockchain sunt cele mai mari provocări pe care aceasta trebuie să le depășească.

Majoritatea organizațiilor implicate în stabilirea standardelor industriei au arătat un deosebit interes pentru anumite arii, neglijând altele complet. Aceasta duce la suprapuneri în anumite secțiuni ale industriei blockchain, lăsând un gol în standardizarea altor părți.

Interesul și volumul de activitate pentru stabilirea standardelor a variat de asemenea, odată cu entuziasmul creat în jurul tehnologiei. Multe organizații care au început să stabilească standarde, la apogeul entuziasmului pentru blockchain, fie și-au sistat operațiunile, fie mai au de lucru până să ofere rezultate rezonabile.

Conform raportului, cele mai frecvente arii ce întâmpină suprapuneri de interes includ securitatea, Internet of Things, identitatea, cerințele DLT și terminologia DLT.

Deși există un mare interes în stabilirea de standarde pentru terminologia DLT, studiul evidențiază faptul că terminologia blockchain rămâne incertă la nivel global. Raportul mai afirmă că este nevoie de definiții și terminologii coerente pentru ca industria blockchain să crească.

Studiul sugerează că industriei blockchain încă îi lipsesc standardele care să definească în mod formal conformitatea tehnologiei blockchain, pentru anumite procese. Stabilirea de standarde globale poate ajuta mai mulți jucători să estimeze potențialul tehnologiei pentru afacerile lor și să știe ce beneficii și riscuri posibile sunt asociate cu aceasta.

Totodată raportul mai spune că nu există standarde formale care să definească procedura prin care sunt testate platformele blockchain. Mare parte din inovarea industriei s-a petrecut mai curând prin intermediul jucătorilor și al evoluției tehnice, decât prin formalizare și standardizare.

Raportul sugerează că, pentru a face progrese, legislatorii ar trebui să aprofundeze tehnologia, înainte de a stabili standarde la nivel național, sau global. Acesta mai menționează că, „eficiența standardelor se va rezuma în cele din urmă, la cât de bine este înțeleasă tehnologia.” (Sursa EN)

Stake de un miliard de ZIL în primele ore după ce Zilliqa îmbrățișează DeFi

A fost făcut stake de mai mult de 1 miliard de tokeni, în câteva ore de la lansarea oficială a platformei de staking, Zilliqa.

Zilliqa este o platformă blockchain securizată, de înaltă performanță, pentru companii și pentru următoarea generație de aplicații descentralizate. În luna iunie, KuCoin și Binance au fost anunțați ca parteneri de staking, dar în prezent, posesorii de tokeni pot face stake direct în cadrul smart contract, fără a mai fi nevoie de terțe părți, care să intermedieze acest proces.

Staking-ul va permite posesorilor de tokeni ZIL să participe la voturi pentru guvernanță, întrucât platforma își dorește să devină mai descentralizată.

Platforma a introdus un nou token în rețea, denumit token de guvernanță ZIL, sau gZIL, care va fi câștigat împreună cu recompensele la staking, în ZIL. Zilliqa estimează câștiguri anuale din staking de aproximativ 6%, dacă este făcut stake cu 80% din rezerva pusă în circulație.

Pentru fiecare 1000 $ZIL câștigați ca recompensă pentru staking, va fi emis un gZIL. În plus, există un portal securizat pentru staking, numit Zillion, care simplifică procesul prin permiterea conectării portofelelor terțe. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.