Știri blockchain - Grupul tech din spatele TikTok vrea să intre în lumea finanțelor - Deloitte: 39% din companiile din lume folosesc blockchain în producție - Noul token Compound ajunge în vârful clasamentului DeFi încă din prima zi – 11-07-2020

ByteDance, grupul tech multinațional din Beijing, din spatele TikTok dorește să adauge banking-ul la linia sa de produse și servicii și licitează pentru o licență bancară digitală în Singapore.

Știri blockchain - Grupul tech din spatele TikTok vrea să intre în lumea finanțelor - Deloitte: 39% din companiile din lume folosesc blockchain în producție - Noul token Compound ajunge în vârful clasamentului DeFi  încă din prima zi – 11-07-2020

Grupul tech din spatele TikTok vrea să intre în lumea finanțelor

ByteDance, grupul tech multinațional din Beijing, din spatele TikTok dorește să adauge banking-ul la linia sa de produse și servicii și licitează pentru o licență bancară digitală în Singapore. Este foarte probabil ca ByteDance să intre în competiție cu alți câțiva giganți tech asiatici, inclusiv Ant Financial al Alibaba, și cu liderul în electronice Xiaomi, pentru obținerea uneia din cele cinci licențe bancare virtuale pe care Autoritatea Monetară din Singapore le va emite anul acesta.

Deși ByteDance este evaluată la 75 miliarde $, compania ia în considerare un parteneriat cu Lees, una dintre cele mai influente familii corporatiste din Singapore, și deținători ai Oversea-Chinese Banking Corporation.  (Sursa EN)

Deloitte: 39% din companiile din lume folosesc blockchain în producție

Conform celui mai recent sondaj al companiei de audit Deloitte, aproape 40% din cei intervievați, din cadrul unor mari companii tech din toată lumea, folosesc blockchain în producție, și aproape nouă din zece consideră că blockchain va deveni și mai important în următorii trei ani. Conform rezultatelor Deloitte 2020 Global Blockchain Survey, desfășurat între 6 februarie și 3 martie 2020, 39% din 1488 de directori executivi din 14 țări au răspuns că deja au încorporat tehnologia blockchain în producție în cadrul companiilor lor – o creștere de 16% față de cifrele de anul trecut.

Compania de audit a sondat companii din Brazilia, Canada, China, Germania, Hong Kong, Irlanda, Israel, Mexic, Singapore, Africa de Sud, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și SUA, care „au cel puțin o înțelegere cuprinzătoare în ceea ce privește blockchain, activele digitale și tehnologia distributed ledger.” Sondajul a dezvăluit faptul că multe companii încep să prioritizeze tehnologia blockchain și potențialul activelor digitale, pentru viitor.

„Aproximativ 89% au susținut că sunt de părere că activele digitale vor fi importante, sau foarte importante pentru industriile lor în următorii trei ani.” Conform Deloitte, aceste cifre ridicate pot fi puse în legătură cu practicile de angajare, 82% din cei intervievați declarând că vor angaja personal „cu experiență în blockchain” în următoarele 12 luni. Aproximativ același procentaj – 83%- au declarat că ar pierde un avantaj competitiv dacă nu ar începe să adopte blockchain.

Deloitte a mai raportat că adoptarea blockchain a fost mai bine primită în anumite țări, cu 31% dintre respondenți ce au declarat că deja folosesc blockchain în producție în SUA, și aproape dublu, cu 59% în China. Activele digitale devin din ce în ce mai populare în Asia, iar dintre cei intervievați în China, 94% au răspuns că ei cred cu tărie că activele digitale vor servi drept alternativă, sau înlocuitor pentru monedele fiat, în următorii 5-10 ani.  (Sursa EN)

Noul token Compound ajunge în vârful clasamentului DeFi  încă din prima zi

După doar o zi de tranzacționări, COMP token al Compound s-a impus ca cel mai mare DeFi token, conform capitalizării de piață. COMP a depășit MKR token și este momentan clasat pe locul 20 între activele crypto, scoțând în afara clasamentului stablecoin-ul USD Coin (USDC).

Compound cuprinde un protocol algoritmic pentru generarea de dobânzi pasive descentralizate în rețeaua Ethereum (ETH), oferind deținătorilor ERC-20 token drepturi de vot și posibilitatea de a propune modificări la codul protocolului.

Conform DeFiPulse, Compound este acum al doilea cel mai mare protocol DeFi, crescând cu 48% într-o zi, la 176.6 milioane $ - sau aproximativ 17% din totalul fondurilor alocate DeFi.   (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranța cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.