Stiri Blockchain si cripto – Emisie de obligatiuni prin blockchain – Asociatia Libra cere licenta FINMA – 13.09.2019

Stiri Blockchain si cripto – Emisie de obligatiuni prin blockchain – Asociatia Libra cere licenta FINMA – 13.09.2019

Santander efectueaza emisie de obligatiuni in intregime prin blockchain

Compania bancara spaniola Santander sustine ca a devenit prima institutie care foloseste un blockchain public pentru a administra toate aspectele unei emisiuni de obligatiuni. Compania a folosit un token  pe blockchain-ul Ethereum pentru a reprezenta emisiunea titlului de datorie in valoare de $20 milioane si a achitat-o folosind un alt set de tokeni ERC-20, care reprezinta bani fiat depozitati intr-un cont de custodie.

Noutatea acestei actiuni vine din faptul ca emiterea de garantii pe blockchain si achitarea printr-un sistem traditional analog duce la complicatii pentru ambele parti, insa Santander a desfasurat ambele parti ale intelegerii in mod digital. (Sursa EN)

Asociatia Libra cere licenta de sistem de plati FINMA

Asociatia Libra cere o licenta de sistem de plati sub Autoritatea Elvetiana a Pietei Financiare (FINMA), pentru proiectul stablecoin pe care il are in desfasurare.

FIMNA a eliberat in aceasta vara orientari cu privire la cerintele reglementare pentru platile in blockchain, care se aplica la furnizorii de servicii blockchain inclusiv exchange-uri, furnizori de portofele digitale si platforme de trading.

Orientarile adera la cadrul pentru reglemantarile monedelor digitale emis in iunie de catre Grupul de Actiune Financiara Internationala (FATF), care include provizii pentru masurile anti spalare de bani (AML), conformitatea Know Your Customer, sisteme de monitorizare a riscului si altele. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S