IBM si Tata Communicaitons in consiliul de guvernanta al Hedera Hashgraph

IBM si compania telecom indiana Tata Communications s-au alaturat consiliului de guvernanta al Hedera Hashgraph, o retea blockchain publica pentru intreprinderi. Opt dintre cele 39 de locuri valabile pentru membri consiliului de guvernanta sunt acum ocupate, scopul retelei fiind “de a crea cel mai decentralizat organism dintre platformele publice majore”, conform directorului Hedera, Mance Harmon, intr-un interviu Coindesk.

Hedera sustine ca tipul lor de tehnologie a retelei decentralizate (DLT), care functioneaza in mod diferit fata de blockchain, poate facilita micriplati si depozitare distribuita de documente, poate sustine contracte inteligente si va permite, intr-un final, ca retelele private sa il contacteze pe cel public pentru a profita de mecanismul acestuia de organizare a tranzactiilor. (Sursa EN)

China anunta propria criptomoneda

Desi China a dezaprobat, pana acum, criptomonedele, conducerea tarii se bucura sa introduca propriul tip de moneda virtuala. Banca Poporului din China a afirmat ca moneda lor digitala este pregatita de lansare, dupa cinci ani de cercetare si programare. Totusi, aceasta nu va imita criptomonedele; conform Sefului Adjunct Mu Changchun, se va folosi o structura mai complexa.

Moneda se va sprijini pe o ierarhie intre doua ranguri, respectiv Banca Poporului si bancile comerciale, aparent pentru a ajuta in administrarea uriasei populatii si economii a Chinei. De asemenea, nu se va baza pe nicio platforma blockchain, desi acestea formeaza coloana vertebrala a criptomonedelor. Motivul este ca blockchain-ul nu a reusit sa execute nivelul de procesare necesar pentru comert, spune Changchun. Momentan, nu a luat loc un anunt cu data exacta a lansarii monedei. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S