Știri Blockchain și Crypto –Argentina nu mai admite înregistrarea companiilor utilizând Blockchain - Insulele Marshall vor implementa tehnologia Blockchain pentru propria monedă digitală

Guvernul Argentinei a anunțat că suspendă mecanismul național bazat pe blockchain pentru a înregistra noi companii pentru o perioadă de 180 de zile. Măsura, potrivit declarațiilor făcute de Ricardo Nissen către La Nación, care este șeful...

Știri Blockchain și Crypto –Argentina nu mai admite înregistrarea companiilor utilizând Blockchain - Insulele Marshall vor implementa tehnologia Blockchain pentru propria monedă digitală

Argentina nu mai admite înregistrarea companiilor utilizând Blockchain

Guvernul Argentinei a anunțat că suspendă mecanismul național bazat pe blockchain pentru a înregistra noi companii pentru o perioadă de 180 de zile. Măsura, potrivit declarațiilor făcute de Ricardo Nissen către La Nación, care este șeful Inspectoratului General al Justiției (IGJ), încearcă să reordoneze înregistrarea de noi companii, astfel încât IGJ să poată participa la întregul proces.

În timpul perioadei de suspendare, care va începe începând cu a doua săptămână a lunii martie, înregistrările Companiilor pentru Acțiuni Simplificate - cunoscute în spaniolă sub numele de SAS - ar trebui să fie făcute în Registrul public argentinian exclusiv pe hârtie.

În cadrul acestui sistem digital, în țară au fost încorporate aproximativ 20.000 de companii de când a fost implementată în 2017.

În ceea ce privește mecanismul de înregistrare rapidă a companiilor noi, care le-a permis utilizatorilor să treacă prin proces în 24 de ore, comparativ cu cele 55 de zile petrecute în trecut, Nissen a emis următoarele declarații către El Cronista: „Nu există control. Macrismo s-a gândit că, permițând constituirea companiilor în 24 de ore, vom avea multe investiții. A fost nebunesc."

Decizia guvernului lui Alberto Fernández nu a fost bine primită de Asociația Antreprenorilor din Argentina (ASEA), care a considerat că această măsură reprezintă un efect invers. O declarație a fost emisă mass-media locale: „Până în zilele noastre, cărțile de contabilitate au fost păstrate digital prin intermediul sistemului Blockchain, care garantează transparență absolută și inviolabilitate în gestionarea informațiilor. Acum, va trebui să revenim la un sistem al secolului al XIX-lea, complet anacronic și permeabil la orice adulterare.

Alejandro Ramírez, responsabil pentru politicile publice ale ASEA, a declarat că Argentina va deveni astfel singura țară din lume care trece de la un sistem digital la formatul hârtiei, în ceea ce privește crearea de noi companii.

Sistemul online, cunoscut sub denumirea de „Serviciul digital„ Companii pe stoc simplificate ”(SAS), a început să funcționeze în 2017 sub mandatul președintelui de atunci, Mauricio Macri(Sursa EN)

Insulele Marshall vor implementa tehnologia Blockchain pentru propria monedă digitală

Republica Insulele Marshall (RMI) a ales firma blockchain Algorand ca partener tehnologic pentru moneda sa națională digitală.

După ce și-a dezvăluit prima dată moneda digitală planificată - Suveranul Marshallese (SOV) - în februarie 2018, Insulele Marshall au făcut un pas suplimentar în dezvoltare prin parteneriat cu startup-ul principal al blockchain Algorand.

Conform unui anunț din 2 martie, SFB Technologies, compania care dezvoltă infrastructura blockchain a SOV, a dezvăluit că moneda digitală a Marshallese se va baza pe tehnologia Algorand. Protocolul Algorand va fi implementat pentru a oferi inițiativa suverană a Marshallesei viteză, scalabilitate, securitate, precum și controale de conformitate necesare, cum ar fi gestionarea identității și platforma de conformitate, se arată în anunț.

În declarație, Algorand a specificat că SOV va circula alături de dolarul SUA, care este utilizat ca monedă oficială în țară, și va ajuta Insulele Marshall să funcționeze eficient în economia globală. Inițiativa monedei digitale naționale va fi reglementată de guvernul RMI, în timp ce oferta SOV va fi stabilită algoritmic să crească la 4% în fiecare an pentru a preveni inflația.

În conformitate cu rapoartele anterioare, anunțul notează că SOV va fi distribuit printr-o pre-vânzare a jetonului. Concret, moneda digitală națională va fi introdusă printr-o serie de licitații ca parte a unei emisiuni monetare cu eliberare de timp, care este de așteptat să înceapă anul acesta, notează anunțul.

Kenneth Kedi, președinte la Parlamentul RMI, a exprimat opinii pozitive cu privire la noul parteneriat tehnologic, susținând că adăugarea de Algorand întărește echipa din spatele inițiativei SOV, precum și dezvoltarea în continuare a industriei serviciilor financiare din țară.

Potrivit anunțului, SOV Marshallese se dorește a fi „prima monedă digitală națională”, deoarece moneda va reprezenta o monedă suverană care circulă împreună cu dolarul american. Spre deosebire de proiecte precum moneda digitală a Băncii Centrale Bahamiene (CBDC), cunoscută sub denumirea de Project Sand Dollar, Marshallese SOV nu va fi doar o reprezentare a monedei locale fiat, ci mai degrabă o monedă independentă.

Știrea vine pe fondul unui nou studiu al Băncii pentru Acordurile Internaționale care susține că niciunul dintre cele 17 proiecte globale CBDC analizate de BIS nu este axat pe facilitarea plăților transfrontaliere.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.