Stiri Blockchain si crypto – BIP poate reduce bandwidth-ul pentru Bitcoin –Criptomonede minate prin energie solara– 03.06.2019

Stiri Blockchain si crypto – BIP poate reduce bandwidth-ul pentru Bitcoin –Criptomonede minate prin energie solara– 03.06.2019

Bandwidth-ul utilizat de Bitcoin poate fi redus cu 75% printr-o noua propunere de imbunatatire

Desi tranzactiile Bitcoin sunt aprobate intr-un timp foarte scurt, acestea consuma mult “trafic” in retea, caci frecventele bitcoin sunt transmise pe o asa-zisa «latime de banda». Datorita procesului prin care tranzactile sunt lansate in toata reteaua, energia consumata este foarte mare.

Dezvoltatorii Bitcoin Dr. Pieter Wuille si Greg Maxwell au propus un nou releu de protocol care ar reduce latimea de banda utilizata de reteaua Bitcoin. Lansata sub numele de Erlay, noua propunere de imbunatatire a retelei Bitcoin se bazeaza pe faptul ca tranzactiile vor fi afisate unui numar mai mic de conexiuni, urmand ca, periodic, sa fie realizata o verificare a protocolului de conciliere dintre tranzactii.

Implementarea acestei propuneri ar creste numarul de tranzactii realizate intr-un timp mai redus, iar bandwidth-ul utilizat ar fi mai scazut. Pentru moment, propunerea celor doi a primit feedback pozitiv, insa specialistii anunta ca este nevoie de efectuarea mai multor teste de siguranta inainte ca Erlay sa poata fi lansat. ( Sursa EN)

Minarea criptomonedelor folosind energie solara presupus mai profitabila decat vinderea monedelor

Fondatorul BTCX Christian Ander a dovedit, in 29 mai, faptul ca energia utilizata pentru a mina criptomonede cu energie solara face ca investitiile sa fie aproape minime. Investitiille majore in energie electrica pentru a mina criptomonede au fost unul dintre motivele pentru care specialistii pietei cripto considerau minarea criptomonedelor neprofitabila in ultima perioada.

Solutia propusa de Ander nu este prima solutie eco-friendly. Alti pasionati de piata cripto s-au orientat spre hido energie sau energie eoliana. Astfel, costurile energetice pentru minarea criptomonedelor sunt reduse impreuna cu impactul asupra mediului. ( SURSA EN)

Echipa Tradesilvania!
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S