Stiri Blockchain si crypto – Conferinta Breaking Bitcoin 2019 – Carduri VISA de criptomonede elibarate in Europa – 12.06.2019

Stiri Blockchain si crypto – Conferinta Breaking Bitcoin 2019 – Carduri VISA de criptomonede elibarate in Europa – 12.06.2019

Breaking Bitcoin 2019

Una dintre cele mai prestigioase conferinte de securitate in industria blockchain a luat loc in Amsterdam pe 8-9 iunie 2019. Panourile si prezentarile de la Breaking Bitcoin 2019 au explorat vulnerabilitatile primare ale criptomonedei Bitcoin, de la vectori de atac politic la lacune in securitate. La capatul operational a fost Udi Wertheimer, adept Bitcoin, care a dezvaluit ca functiile de intimitate Wasabi Wallet (un portofel digital care promite confidentialitatea identitatii) pot fi manipulate pentru a de-anonimiza utilizatorii.

Apoi au fost incercarile de la nivel mai inalt, precum riscurile economice si sociale  ale criptomonedei Bitcoin. Intr-un panou despre acest subiect, Felix Weis, consultant Bitcoin, a sustinut ca schimburile care pastreaza cheile private ale utilizatorilor ar putea sa obtina o influenta disproportionala asupra evolutiei tehnologiei. Fiecare discurs a produs in public senzatia ca abordarea acestui subiect ar putea duce Bitcoin mai aproape de valoare de lunga durata. Si desi crearea unei forme valutare sustenabile si decentralizate este un scop ambitios, nimic nu incanta comunitatea Bitcoin mai mult decat o provocare aparent de nerezolvat. (Sursa EN)

Coinbase si VISA in Europa

Platforma de schimb crypto Coinbase si-a extins serviciul de carduri de debit VISA spre sase tari europene, permitandu-le clientilor sa isi cheltuie monedele digitale si in Europa. Cardul Coinbase este acum valabil pentru utilizatorii din Spania, Germania, Franta, Italia, Olanda si Irlanda. Folosind cardul, clientii vor putea sa cheltuie atat bitcoin, cat si ethereum si litecoin in magazile online si fizice care accepta VISA.

Acestea fiind spuse, clientii nu platesc comerciantii in mod direct cu banii digitali. In schimb, Coinbase cere o taxa pentru a converti criptomonedele utilizatorilor in monede fiat, in cazul acestor tari, euro. Firma este in parteneriat cu PaySafe, un procesor de plati cu sediul in Regatul Unit, ca sa elibereze cardurile. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S