Știri Blockchain și Crypto – India anunță o nouă strategie puternică pentru blockchain - Bitcoin (BTC) atinge pragul de 7400$, îndreptându-se spre o nouă scădere? - IOTA poate fi folosit acum ca sistem de plată pentru orice joc sau aplicație - 26-05-2020

Guvernul Indiei a anunțat că pregătește o strategie națională pentru utilizarea tehnologiei blockchain.

Știri Blockchain și Crypto – India anunță o nouă strategie puternică pentru blockchain - Bitcoin (BTC) atinge pragul de 7400$, îndreptându-se spre o nouă scădere? - IOTA poate fi folosit acum ca sistem de plată pentru orice joc sau aplicație - 26-05-2020

India anunță o nouă strategie puternică pentru blockchain

Guvernul Indiei a anunțat că pregăteste o strategie națională pentru utilizarea tehnologiei blockchain.

Răspunzând la o întrebare ridicată în Parlamentul de la New Delhi, Sanjay Dhotre, ministrul de stat pentru electronică și IT, a declarat: „Având în vedere potențialul tehnologiei Blockchain și necesitatea unei infrastructuri partajate pentru diferite cazuri de utilizare, un document de abordare privind cadrul național de blockchain la nivel național va fi pregătit."

Sanjay Dhotre a precizat că Ministerul Electronicii și Tehnologiei Informației (MeitY) intenționează să extindă și să implementeze pe scară largă tehnologia blockchain, descriind-o drept „unul dintre domeniile importante de cercetare”, cu potențial în domenii, inclusiv guvernanță, bancă, finanțe și cibersecuritate.

Sanjay Dhotre a adăugat că ministerul intenționează să lucreze cu Institutul pentru Dezvoltare și Cercetare în Tehnologia Bancară (IDRBT) și alte agenții guvernamentale la această inițiativă. El a declarat că ministerul dezvoltă un cadru bazat pe blockchain Proof of Existence (PoE) pentru artefacte digitale, care va fi folosit pentru autentificarea certificatelor academice, a faptelor de vânzare și a altor documente.

Sanjay Dhotre  a declarat pentru publicația Decrypt: „Guvernul indian formulează reglementări adecvate pentru a promova adoptarea tehnologiei blockchain, nu doar de dragul tehnologiei, ci pentru a rezolva problemele dificile până acum nesoluționate și pentru a oferi o experiență complet nouă utilizatorilor finali”, a declarat Rajesh Dhuddu, lider de practică globală. pentru blockchain, la principalul furnizor de servicii IT Tech Mahindra”

O soluție blockchain de înregistrare a proprietății este deja implementată la stadiul de proiect-pilotat în statul Telangana. Ministerul a făcut referire și la alte inițiative care permit securitatea cloud și finanțarea comerțului. În iunie, forul de coordonare și control asupra telecomunicațiilor din India a mandatat ca toate telefoanele să fie să utilizeze blockchain pentru a proteja clienții împotriva spamului.

În timp ce India se pronunță asupra diferitelor implementări blockchain de ceva vreme, ea a adoptat o critică acidă contra criptomonedelor. Planurile legislative vizând condamnarea obligatorie de 10 ani de închisoare pentru utilizatorii de criptomonede au fost dezvăluite recent de către un grup care l-a raportat ministerului de finanțe al țării, iar acesta încă nu a devenit lege.

(Sursa EN)

Bitcoin (BTC) atinge pragul de 7 400  $, îndreptându-se spre o nouă scădere?

Prețul Bitcoin a scăzut cu 6% și a ajuns la pragul de  7.400 USD față de Dolarul SUA. Prețul nu arată semne de recuperare puternică și rămâne la un risc sub 7.800 USD. O închidere zilnică sub 7.400 de dolari ar putea deschide ușile pentru o scădere spre 6.500 de dolari. Prețul Bitcoin a scăzut puternic sub 7.800 USD și 7.600 USD față de Dolarul SUA. Nivelul de 7.400 de dolari este crucial,  o eventuală coborâre sub acest nivel ar putea determina scăderea Bitcoin la  6.500 de dolari.

(Sursa EN)

IOTA poate fi folosit acum ca sistem de plată pentru orice joc sau aplicație

Un dezvoltator IOTA (MIOTA) a implementat cu succes IOTA ca sistem de plată care poate fi utilizat în orice joc sau aplicație. Sistemul funcționează perfect pe toate platformele, inclusiv iOS, Android, Windows, WebAbb, Xbox și Playstation 4.

Un proiect de blockchain promițător și ambițios, IOTA s-a luptat cu un proces lent de dezvoltare și o lipsă de popularitate. Este greu de spus de ce proiectul, un produs al unei fundații germane de blockchain, a avut o creștere atât de lentă, iar concurența unor nume mai recunoscute precum Ethereum sau Cardano nu ajută cu siguranță.

Dar nu înseamnă că compania are un produs inferior. Protocolul său este construit pentru a facilita economia emergentă de la mașină-la-mașină (m2m) a Internet-of-Things-ului (IoT) prin crearea unei rețele de transfer de active fără scădere de taxe.

La începutul acestui an, compania a fost implicată într-una dintre cele mai mari inițiative ale orașelor inteligente din Texas, împingându-și produsul ca soluție la problemele de interoperabilitate din industria transporturilor.

Cu toate acestea, se pare că proiectele la scară largă ale companiei nu vor fi cele care aduc masele la IOTA, deoarece un dezvoltator comunitar a reușit să găsească o modalitate de a utiliza proiectul ambițios ca sistem de plată pentru orice joc sau aplicație.

Având în vedere că jocurile sunt una dintre industriile cu cea mai mare creștere și cea mai mare pondere în domeniul tehnologiei, incursiunea IOTA în industrie ar putea să o apropie de un grup cu totul nou.

Implementarea a fost creată de dezvoltatorul IOTA Marlon Morales (@ESavsa) și a fost distribuită pentru prima dată pe profilul său de Twitter. În tweet, Morales a inclus un scurt videoclip care arată un portofel IOTA și o tranzacție realizată din Digital Wallet.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.