Știri Blockchain și Crypto – India va introduce votul prin Blockchain- Banca Centrală a Rusiei a finalizat un proiect pilot de utilizarea token-urilor, bazat pe Blockchain 2020-02-23

Știri Blockchain și Crypto – India va introduce votul prin Blockchain- Banca Centrală a Rusiei a finalizat un proiect pilot de utilizarea token-urilor, bazat pe Blockchain 2020-02-23

India va introduce votul prin Blockchain

Cetățenii Indiei vor putea curând să voteze din afara orașului de reședință, datorită unui sistem bazat pe blockchain. Potrivit publicației The Times of India, pe 13 februarie, comisarul general al alegerilor din India, Sunil Arora, a declarat că țara speră să sporească prezența la vot cu o soluție de vot bazată pe blockchain.

Arora a spus că, la alegerile din 2019, 300 de milioane de alegători eligibili nu au votat pentru că fie nu erau angajați politic, fie erau departe de locul unde se aflau districtul lor de vot în ziua alegerilor.

The Times of India afirmă că țara are peste 450 de milioane de migranți care se deplasează pentru muncă, educație sau căsătorie, temporar, neînregistrându-se într-un nou district.

Comisarul a spus că autoritățile de reglementare colaborează cu Institutul Indian de Tehnologie pentru a dezvolta un sistem blockchain care să le permită cetățenilor să voteze de la distanță.

Arora a spus că speră ca sistemul de votare blockchain să fie pus în aplicare în timpul mandatului său, care se încheie în aprilie 2021, adăugând că există o propunere de a conecta actele de identitate ale alegătorilor cu sistemul de identificare a cetățenilor Aadhaar.

Aparent, sistemul blockchain este folosit de sistem pentru a permite cetățenilor să voteze în afara orașului de reședință, împiedicându-i, de asemenea, să voteze mai multe voturi.

Analiza de securitate a Institutului Tehnologic din Massachusetts, Vocea, prima aplicație de votare pe internet folosită la alegerile federale ale Statelor Unite, a dus la pretenții de vulnerabilități în domeniul cibersecurității.

Potrivit cercetătorilor, a fost posibilă „modificarea, oprirea sau expunerea votului unui utilizator, inclusiv un atac cu canale laterale în care un adversar de rețea complet pasiv poate recupera potențialul secret al unui utilizator”.

Cu toate acestea, mulți susțin că blockchain-ul este calea de urmat și poate face alegeri fără fraude. Fostul candidat la președinție american, Andrew Yang, a declarat în august anul trecut că intenționează să implementeze votarea mobilă bazată pe blockchain dacă câștigă alegerile.

Banca Centrală a Rusiei a finalizat un proiect pilot de utilizarea token-urilor, bazat pe Blockchain

Banca Centrală a Rusiei (CBR) a anunțat pe 17 februarie finalizarea unui proiect-pilot de utilizare a token-urilor de tip blockchain folosind o platformă dezvoltată de Nornickel în cadrul cutiei sale de nisip reglementare.

Ulterior, banca a propus să modifice legea digitală a activelor digitale pentru adaptarea platformelor de tokenizare.

Platforma este deschisă tuturor organizațiilor și le permite să emită jetoane hibride susținute de un coș de active. Se spune că tehnologia extinde posibilitățile de finanțare pentru companii, oferind în același timp noi opțiuni de investiții pentru utilizatorii săi.

Șeful diviziei fintech a CBR, Ivan Zimin, a menționat că a fost unul dintre cele mai mari proiecte susținute. El a fost deosebit de încântat de posibilitatea emiterii de jetoane hibride, considerând că acestea se pot „adapta rapid la cererile întreprinderilor și utilizatorilor”.

De asemenea, Zimin a dezvăluit că banca a propus o modificare de reglementare determinată de rezultatele programului pilot:

În urma rezultatelor programului pilot, Banca Centrală a Rusiei a propus modificări pentru proiectul de factură federală„ Pe activele financiare digitale ”care sunt necesare pentru a integra și dezvolta aceste soluții pe piața în creștere a activelor digitale.”

Platforma a fost dezvoltată de Nornickel, una dintre cele mai mari companii miniere din lume. Compania a dezvoltat anterior platforma de tip tokrn a paladiului și a început testarea unei platforme de tranzacționare a activelor digitale în decembrie 2019.

În ianuarie 2018, Parlamentul rus a început să lucreze la un proiect de lege care reglementează utilizarea activelor digitale. Întârzierile multiple au stopat adoptarea proiectului de lege, care rămâne în continuare în considerare din februarie 2020.

Deși noul prim ministru al Rusiei a identificat economia digitală drept una dintre prioritățile esențiale ale guvernului, progresul nu este uniform. În ciuda sprijinului solid pentru blockchain, autoritățile de reglementare ale țării sunt încă sceptice în ceea ce privește criptomonedele.

Alături de complexul proces de luare a deciziilor, mai multe ministere și banca centrală au avut în vedere o interdicție a criptomonedelor pentru plăți în noiembrie, precum și planuri pentru un cadru legal de „confiscare” a Bitcoin (BTC).(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.