Stiri Blockchain si crypto - Lansare Criptomoneda Facebook – Dezvoltare Reteua Ethereum (ETH) 2019-2020 – 30.05.2019

Stiri Blockchain si crypto - Lansare Criptomoneda Facebook – Dezvoltare Reteua Ethereum (ETH) 2019-2020 – 30.05.2019

Criptomoneda Facebook

De mai mult de un an, Facebook lucreaza la propria moneda digitala/criptomoneda  pe care utilizatorii o vor putea trimite unii altora sau tranzactiona, folosind-o si pentru a face achizitii pe Facebook Marketplace si pe internet. Intr-un sondaj facut pe 1000 de americani utilizatori ai monedelor digitale de catre site-ul de informatii financiare LendEDU, acestia au descoperit ca in ciuda faptului ca doar 7% dintre ei au investit in criptomoneda, 18% ar fi interesati sa investeasca intr-o criptomoneda creata de Facebook.

In timp ce 65% din cei care au afirmat ca sunt interesati de moneda digitala Facebook au afirmat si ca au folosit deja piata virtuala de pe reteaua sociala pentru a vinde si cumpara bunuri, 73% dintre aceeasi respondenti au spus ca abilitatea de a face achizitii pe aceasta platforma folosind criptomoneda Facebook i-ar atrage sa utilizeze comertul digitall mai des decat inainte.

Discutiile despre un proiect crypto creat de Facebook continua sa circule, vestile despre o “GlobalCoin” in 2020 fiind cele mai recente. Compania a inregistrat si un SRL in Geneva sub numele “Libra Networks”, mentionand dezvoltarea unui blockchain in registru. (Sursa EN)

Reteaua ethereum

Fundatia Ethereum a anuntat planurile de alocare a resurselor pentru urmatoarele 12 luni, adoptand filosofia de “scadere”, care presupune distribuirea resurselor spre echipe din ecosistem si incurajarea altor organizatii sa imbunatateasca blockchain-ul Ethereum. Schimbarile se fac luand in considerare, de asemenea, interesul organizatiilor proeminente precum Microsoft, HTC si Opera in a dezvolta noi tahnologii pe baza protocolului Ethereum.

In urmatorul an, Fundatia Ethereum va cheltui 30 de milioane de dolari pe proiecte care prezinta o importanta ecosistemului. Astfel, 19 milioane de dolari vor fi alocati proiectelor de inginerie precum ETH 2.0, Plasma, eWASM, si limbile contractelor inteligente. Alte 8 milioane de dolari vor fi folositi pentru a sustine protocolul curent, ETH 1.0, iar restul de 3 milioane vor fi investiti in cresterea comunitatii Ethereum, pentru a-i asigura succesul, iar procesul se va concentra pe educatia dezvoltatorilor si evenimente si intruniri ale comunitatii pentru a starni interesul public. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania! Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S