Stiri Blockchain si crypto – MasterCard foloseste blockchain pentru a combate contrafacerea in industria fashion–Volvo utilizeaza blockchain in goana dupa cobalt – 7.08.2019

MasterCard urmareste combaterea contrafacerii articolelor din industria fashion cu blockchain

 Un raport din 2018 arata ca industria fashion pierde miliarde de dolari anual din cauza vanzarii online a produselor contrafacute. In 2017, scorul pierderilor pentru marcile de lux a atins peste 30 miliarde de dolari.
 Pentru a contribui la combaterea acestor practici, MasterCard cauta sa dezvolte o platforma de monitorizare a bunurilor din industria fashion folosind blockchain. Blockchain este in prezent utilizat in mai multe programe de monitorizare a originii produselor din diverse firme internationale, iar MasterCard a preluat initiativa dezvoltand platforma de monitorizare blockchain numita Provenance. Aceasta permite clientilor sa acceseze ruta pe care produsul a parcurs-o pana sa ajunga pe rafturile magazinelor, pentru a se asigura de autenticitatea provenientei lor.
 MasterCard a anuntat ca va sustine in special colaborarile pentru editii limitate intre femei din sfera design-ului si a artei care sunt in parteneriat cu Fred Segal Sunset si MADE, insa isi exprima intentia de a extinde colaborarea si cu alti parteneri in viitorul apropiat. (Sursa EN)

Blockchain contribuie la obtinerea resurselor de cobalt in productia automobilelor Volvo

 Primul proiect al Chinei privind cobaltul reciclat este aplicat in productia automobilelor electrice Volvo. In acest moment, productia de masini este pusa sub observatie pentru a se asigura ca resursele folosite in industria auto nu sunt extrase din zone de conflict si nu se bazeaza pe exploatarea muncii copiilor. Conflictele existente in zonele de extractie sunt greu de temperat, insa utilizarea blockchain le poate reduce prin cresterea responsabilitatii partilor implicate in extractie datorita sistemului mai transparent.
 Pentru a demonstra acest lucru, Volvo a utilizat tehnologia blockchain de monitorizare a surselor de extractie timp de doua luni intr-o fabrica de reciclare a cobaltului, pentru a asigura transparenta procesului. Tehnologia blockchain este dezvoltata de specialistii blockchain din Marea Britanie, Circulor si este preconizat ca isi va continua colaborarea cu Volvo pe parcursul anului in proiecte asemanatoare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S