Stiri Blockchain si crypto – Primele doua banci cripto in Elvetia–Recunoasterea identitatii in blockchain pentru incluziunea financiara in Buenos Aires – 26.08.2019

Stiri Blockchain si crypto – Primele doua banci cripto in Elvetia–Recunoasterea identitatii in blockchain pentru incluziunea financiara in Buenos Aires – 26.08.2019

Primele doua banci cripto din Elvetia primesc licenta de functionare

 Cele doua banci, SEBA si Sygnum, au primit recent licenta de functionare din partea Autoritatii de supraveghere a pieței financiare elvețiene (FINMA) in urma impunerii unor reglementari impotriva spalarii de bani privind modul de operare in sistemul cripto. Tranzactiile vor functiona pe baza de token-uri, insa vor fi procesate doar intre clientii inregistrati la una din aceste banci. Acest aspect va ramane in vigoare pana in momentul in care informatiile despre expeditor si receptor vor fi suficient de clare pentru a se incadra in cerintele de procesare a tranzactiilor.
 Pe de alta parte, Sygnum a incheiat un parteneriat cu Bursa de valori germana, operatorul de telecomunicatii elvetian Swisscom si alti parteneri pentru a permite procesarea valorilor mobiliare in tokenuri pe baza unei platforme ledger. (Sursa EN)

Buenos Aires va avea parte de un sistem de recunoastere a identitatii blockchain cu scopul incluziunii financiare

 IDB Lab, ONG-ul Bitcoin Argentina si filiala argentiniana a NEC Corporation au anuntat ca vor demara un proiect incepand cu 26 august in Buenos Aires, unde rata populatiei care traieste sub limita de saracie ajunge la 16,2%. Acest procent produce un fenomen numit "penalitate pentru saracie", care limiteaza accesul celor peste 16% cetateni la bunuri si servicii de calitate, in special in ceea ce priveste serviciile financiare.
 Cei trei parteneri sunt de parere ca statisticile guvernamentale eronate sau incomplete sunt parte din problema si considera ca un sistem blockchain de recunoastere a identitatii le va permite acestor cetateni sa desfasoare tranzactii si sa stocheze bani intr-un sistem nebancar, recunoscandu-li-se in acelasi timp istoricul tranzactiilor.
 Acest lucru va posibil cu ajutorul unui portofel digital. Proiectul va fi dezvoltat pe patru ani, concentrandu-se in primul rand pe districtul Barrio 13 din Buenos Aires, urmand apoi expansiunea pe alte regiuni. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S