Știri Blockchain și Crypto – Purse.io se închide - Sub 1% dintre australieni folosesc în mod curent Bitcoin - 14-05-2020

După șase ani de serviciu, facilitatorul de plăți Amazon bazat pe Bitcoin, Purse.io, a anunțat că își închide afacerea.

Știri Blockchain și Crypto – Purse.io se închide - Sub 1% dintre australieni folosesc în mod curent Bitcoin - 14-05-2020

Purse.io se închide

După șase ani de serviciu, facilitatorul de plăți Amazon bazat pe Bitcoin, Purse.io, a anunțat că își închide afacerea.

"Am luat decizia foarte dificilă de a dizolva compania. Suntem recunoscători pentru oportunitatea oferită de susținătorii noștri de a construi produse și infrastructură pentru comunitatea criptovalută", a declarat compania într-un comunicat din 16 aprilie.

Ca una dintre primele afaceri de tip blockchain de acest gen, Purse.io a venit pe lume în 2014, oferind cumpărătorilor Amazon un discount pentru plata cu Bitcoin.

Platforma a luat părți interesate să își vândă cardurile de cadouri Amazon și le-a asociat cu cumpărătorii care utilizează Bitcoin, făcând reduceri posibile, potrivit site-ului Purse.io.

După ce a mulțumit comunității, Purse.io comenzile detaliate și retragerile continue rămân deschise până pe 26 iunie 2020. Site-ul și-a închis funcția de înregistrare pe 16 aprilie, cu excepția oricăror membri noi.

Funcțiile „magazin și câștig” ale site-ului se închid pe 23 aprilie. Platforma va încheia, de asemenea, comenzile deschise de neegalat, cu întreaga ținută care se va închide complet pe 26 iunie.

La sfârșitul declarației, compania a spus: "A fost un privilegiu în a servi oamenii din întreaga lume. Suntem mulțumitori pentru clienții noștri care au folosit purse.io creșterea utilității și distribuției Bitcoin. De asemenea, mulțumim tuturor dezvoltatorilor și companiilor care continuă să susțină proiecte open source, inclusiv Bcoin și HSD. Vă mulțumim că ne ajutați să ne folosim cripto-ul. "

(Sursa EN)

Sub 1% dintre australieni folosesc în mod curent Bitcoin

În timp ce unele autorități australiene recunosc criptomonedele ca o formă de investiție, activele digitale precum Bitcoin (BTC) sunt aparent nu foarte populare ca mijloc de plată în țară.

Banca centrală a Australiei, Reserve Bank of Australia (RBA), spune că mai puțin de 1% dintre australieni au folosit criptomonede ca Bitcoin pentru a efectua o plată pentru consumatori în 2019.

Datele se bazează pe studiul propriu al RBA, realizat în octombrie și noiembrie 2019. Publicat pe 19 martie, cel mai recent raport al RBA este cel de-al cincilea sondaj complet al plăților pentru consumatori din Australia. Scopul sondajului, care a adunat rezultate de la 1.100 de persoane, a fost să afle mai multe informații despre preferințele de plată locale.

Potrivit RBA, sondajul a furnizat dovezi suplimentare conform cărora consumatorii australieni preferă din ce în ce mai mult să folosească metode de plată electronică. În conformitate cu rolul din ce în ce mai mare al comerțului digital, australienii sunt conștienți în mod special despre criptomonedele ca mijloc de plată.

În ciuda a foarte puțini oameni care au folosit cripto pentru plată în Australia în 2019, nivelul de conștientizare a metodei nu este deloc scăzut. Conform datelor RBA, peste 80% dintre oameni au auzit despre criptomonede, ceea ce o face a treia metodă de plată alternativă cea mai familiară după serviciile „cumpărați acum, plătiți mai târziu” și plăți mobile „atingeți și plecați”.

Ca atare, chiar si mai mulți oameni din Australia sunt conștienți de criptomonedele ca metodă de plată decât de servicii precum plata în aplicație mobilă, AliPay sau WeChat Pay, potrivit concluziilor RBA.

În raport, RBA a subliniat importanța din ce în ce mai mare a plăților electronice, subliniind cererea din ce în ce mai mare de mijloace de plată sigure și cu costuri reduse. Ca răspuns la aceasta, banca a spus că acum pregătește o revizuire a reglementărilor privind plățile cu amănuntul pentru 2020. Această revizuire ar avea în vedere o gamă largă de probleme precum concurența, eficiența și securitatea plăților cu amănuntul.

Nivelul ridicat de conștientizare a utilizatorilor de criptomonede în Australia s-ar putea datora în parte viziunii generale a tehnologiei de susținere a guvernului australian. La mijlocul anului 2019, Departamentul Trezoreriei țării a exclus criptomonedele din noua sa limită de numerar de 10.000 AUD (6.900 USD), după cum a raportat Cointelegraph. Australia a fost, de asemenea, implicată activ în dezvoltarea blockchain, eliberând foaia de parcurs națională blockchain în februarie 2020.

La 27 februarie, tribunalul raional din Noua Țara Galilor de Sud a hotărât că criptomonedele precum Bitcoin pot fi folosite ca garanție, un judecător susținând că cripto-ul este „o formă recunoscută de investiții”.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.