Știri Blockchain și Crypto – S-a introdus US Cryptocurrency Act 2020 - 25-04-2020

Un congresman al Statelor Unite a clarificat și a stabilit care este autoritatea de reglementare a SUA pentru care sunt activele digitale.

Știri Blockchain și Crypto – S-a introdus US Cryptocurrency Act 2020 - 25-04-2020

Un congresman al Statelor Unite a clarificat și a stabilit care este autoritatea de reglementare a SUA pentru care sunt activele digitale. Pe 9 martie, Membrul Camerei Reprezentanților Paul Gosar (R-AZ) a introdus „Crypto-Currency Act of 2020”, proiect de lege care vizează coregrafia unei game largi de active digitale pentru a răspunde autorității de reglementare corespunzătoare.

După cum Will Stechschulte, asistentul legislativ al lui Gosar, a explicat Cointelegraph, „proiectul de lege pare să ofere nu numai claritate, dar și legitimitate pentru cripto-active în Statele Unite.

Propunerea lui Gosar împarte activele digitale în trei categorii: cripto-marfă, cripto-monedă și cripto securitate. Respectiv, cele trei categorii ar fi guvernate de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), secretarul Trezoreriei prin intermediul Rețelei de executare a infracțiunilor financiare (FinCEN) și de Securities and Exchange Commission (SEC).

Interesant este că limbajul textului de lege ar părea să cimenteze statutul activelor digitale ca Bitcoin ca mărfuri criptate, mai degrabă decât criptomonede. În definirea „criptomonedei” se înțelege „reprezentări ale monedei Statelor Unite sau ale derivatelor sintetice” - mai amintesc de monedele stabile precum Tether (USDT).

Limbajul din spatele titlurilor criptologice rămâne cunoscut: „toate instrumentele de datorie, capitaluri proprii și instrumente derivate care se bazează pe un blockchain sau un registru criptografic descentralizat.

Proiectul de lege este o versiune actualizată a unuia care s-a discutat prima dată în decembrie. Proiectul de lege actualizat include definiții extinse pentru termeni precum „Registrul criptografic descentralizat” și „Contract inteligent” - concepte pe care legiuitorii americani se străduiesc să le implementeze.

Posibil mai semnificativ, proiectul de lege actualizat este mai explicit în ceea ce privește determinarea responsabilității de reglementare „primare”, decât „unice”. Implicațiile exacte rămân de văzut, însă schimbarea ar putea slăbi poziția juridică a întreprinderilor criptografice, argumentând că, SEC, nu are dreptul de a le reglementa.

Directorul comunicațiilor pentru Gosar Ben Goldey a explicat accentul pe implicarea industriei înainte de aprobarea legislativă: „Întrucât aceasta este o problemă atât de importantă, am colaborat cu părțile interesate și grupuri / experți externi pentru a obține un bun simț al tipului de claritate de care are nevoie industria. Am ales să adunăm sprijinul părților interesate înainte de a lucra în favoarea cofinanțatorilor. ”

Unul dintre jucătorii majori din industrie implicați în elaborarea proiectului de lege a fost pionierul investitorului Bitcoin Erik Finman.

Finman a spus că inițial s-a apropiat de echipa lui Gosar pentru a lucra la un astfel de proiect de lege, deoarece „îmi place că sunt curajoși și vor rezista puternic pentru orice”. În ceea ce privește istoricul și dezvoltarea proiectului de lege din versiunea care a apărut în decembrie, Finman a spus că o serie de participanți au cântărit în: „Acest proiect de lege care s-a scurs, experimentam cu câteva lucruri, acesta a fost al doilea proiect. Ne aflăm la treizeci și două de versiuni. ”

Anul trecut a cunoscut o serie de proiecte de lege noi, în special ca răspuns la cartea albă a Facebook pentru Libra. Teama de a face față reglementării de către SEC a contribuit probabil la modificările viziunii inițiale a Balancei asupra unui Bitcoin stabilit gestionat pe baza unui „coș de valute”.

Cel mai apropiat coleg de noul proiect de lege al lui Gosar este, totuși, Legea de taxonomie a tokenului (R-OH) de Warren Davidson, introdusă inițial în 2018 și ulterior actualizată și reintrodusă în aprilie 2019.

Finman, pentru unul, a considerat că Actul de taxonomie a jetoanelor s-a oprit. El a mai spus despre noul act de cripto-monedă care „cred că aceasta are un obiectiv mai mare.”

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.

Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.