Știri blockchain și crypto - Test australian pentru comerțul cu energie bazat pe blockchain P2P - O nouă soluție descentralizată de securitate cibernetică permite login fără parolă - Crypto.com se alătură Open Payments Coalition - 07-07-2020

Un test australian susținut de guvern, privind comerțul cu energie solară peer-to-peer, care utilizează tehnologia blockchain, a dus la concluzia că...

Știri blockchain și crypto - Test australian pentru comerțul cu energie bazat pe blockchain P2P - O nouă soluție descentralizată de securitate cibernetică permite login fără parolă - Crypto.com se alătură Open Payments Coalition - 07-07-2020

Test australian pentru comerțul cu energie bazat pe blockchain P2P

Un test australian susținut de guvern, privind comerțul cu energie solară peer-to-peer, care utilizează tehnologia blockchain, a dus la concluzia că tehnologia este populară în rândul utilizatorilor și este fezabilă din punct de vedere tehnic. Testul, care s-a derulat între decembrie 2018 și ianuarie 2020 a fost parte a RENeW Nexus Project, care a analizat potențialul tehnologiei blockchain pentru îmbunătățirea sistemului energetic. Printre cei ce au susținut proiectul se numără guvernul australian, prin inițiativa Smart Cities, numeroase universități australiene, Western Power și compania blockchain australiană, Power Ledger. Rezultatele testului au indicat faptul că abordarea pe mai multe planuri folosită în cadrul acestuia, ar putea crește autonomia energiei locale cu 30-68% și ar putea genera rezultate mai eficiente din punct de vedere al costului în rețea, decât ale sistemelor existente.

Ca parte a proiectului, platforma blockchain a Power Ledger – ce urmărește consumul de energie electrică și permite utilizatorilor să comercializeze surplusul de energie solară, către alți rezidenți – va fi îmbinată în viitor, cu o micro-rețea ce folosește o baterie comunitară de 670 kilowați/h, pentru a sprijini comerțul interfamilial. În timp ce bateria rămâne în etapa de construcție, beneficiile blockchain au fost determinate și s-a stabilit că includ susținerea unui audit îmbunătățit, a unui comerț sigur și a unor tranzacții rapide între consumatorii de energie și retaileri. Smart contracts oferă potențial pentru automatizarea interacțiunilor și îmbunătățesc eficiența și flexibilitatea în cadrul sistemului. (Sursa EN)

O nouă soluție descentralizată de securitate cibernetică permite login fără parolă

Compania blockchain de securitate cibernetică, Unbound Tech a lansat o nouă soluție de login, menită să funcționeze fără parolă. Aceasta îndepărtează dependența de metodele tradiționale de autentificare, cu un sistem de management descentralizat și poate fi folosit și pentru accesarea portofelelor blockchain.

Sistemul a fost creat pentru a înlocui hardware tokens, parolele unice determinate de un software și parolele clasice. Conform companiei, noua soluție poate securiza operațiuni cu grad ridicat de risc, și poate autentifica tranzacții nesecurizate.

Cheile din sistem sunt stocate într-o manieră descentralizată, pe mai multe dispozitive și nu sunt niciodată stocate întregi. Soluția de autentificare folosește un calcul pluripartit pentru a semna un mesaj cu cheia, fără a o dezvălui în întregime oricăreia din părțile implicate.

Soluțiile digitale pentru identitate devin o zonă din ce în ce mai activă în dezvoltarea de aplicații bazate pe tehnologie blockchain. Un reprezentant al LG CNS a sugerat recent că blockchain va putea înlocui toate funcțiile de login în viitor. (Sursa EN)

Crypto.com se alătură Open Payments Coalition

Compania producătoare de carduri de debit pentru criptomonede, Crypto.com este de acum membră a Open Payments Coalition, împreună cu peste alte 40 de companii tehnologice și financiare. Conform anunțului, alăturarea la Open Payments Coalition va adăuga cei 2 milioane de utilizatori ai Crypto.com la o rețea de plăți de peste 100 milioane de membri.

Membrii Open Payments Coalition au acces la sistemul PayID, ce permite utilizatorilor să efectueze plățile în orice monedă, între oricare dintre platformele ce fac parte din coaliție. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.