Stiri Crypto 14 Februarie 2023: Banca centrala din UAE doreste sa emita un activ de tip CBDC; India doreste un protocol de operare crypto standardizat; Banca din Singapore isi extinde afacerea crypto in Hong Kong

Stiri Crypto 14 Februarie 2023: Banca centrala din UAE doreste sa emita un activ de tip CBDC; India doreste un protocol de operare crypto standardizat; Banca din Singapore isi extinde afacerea crypto in Hong Kong
  • Banca centrala a Emiratelor Arabe Unite (UAE) intentioneaza sa emita o moneda digitala (CBDC) pentru plati interne si internationale. Este un proiect care face parte din initiativa statului pentru transformarea infrastructurii financiare. Potrivit anuntului autoritatilor financiare, prima etapa a proiectului stabileste o serie de infrastructuri si servicii de plata interna.
  • India este in discutii cu membrii G20 despre necesitatea unui protocol de operare standard pentru crypto. Ministrul indian de finante, Nirmala Sitharaman, a declarat ca statele G20 trebuie sa discute despre o abordare coerenta cu privire la reglementarea crypto. Ministrul a oferit acest raspuns la o intrebare despre integrarea sectorului Web3 in India. In prezent, India este presedintele grupului G20.
  • Hong Kong devine cea mai recenta atractie pentru afacerile Web3, deoarece statul adopta o pozitie pro-crypto. Autoritatile financiare din Hong Kong au anuntat in ianuarie ca doresc ca tara sa devina un hub crypto regional. Astfel, Bank DBS, din Singapore isi propune sa isi dezvolte afacerea crypto in teritoriu. Anul trecut, DBS a inceput sa ofere servicii de tranzactionare pentru Bitcoin, Ethereum si Ripple.
  • Unul dintre cele mai recunoscute muzee din Los Angeles a completat cea mai mare achizitie de arta bazata pe blockchain. Noile opere de arta digitala adauga o greutate substantiala colectiei existente de NFTs de la Los Angeles County Museum of Art, care si-a dezvoltat afacerile curatoriale in spatiul Web3, in timp ce spatiul NFT a crescut. LACMA este cel mai mare muzeu din vestul SUA.
  • O firma de date si analiza a declarat ca Avalanche (AVAX) a inregistrat cresteri notabile ale volumului total de tranzactii si volumului de tranzactionare NFT. In timp ce reteaua a incheiat anul 2021 cu aproape 27 milioane de tranzactii, totalul cumulat al Avalanche a depasit 450 milioane in 2022. Activitatea tranzactionala a avut loc chiar daca valoarea totala a jetoanelor blocate pe aplicatiile financiare descentralizate bazate pe Avalanche a scazut de la 15 miliarde USD in 2021 la 900 milioane in 2022.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si alte 62 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.